Deze vier trainers worden genoemd als opvolger van Koeman

Reacties

Het hoge woord is er nog niet uit. Inmiddels speculeren de Spaanse media over wie Ronald Koeman kan gaan opvolgen. Er zijn vier kandidaten.

Deze vier trainers worden genoemd als opvolger van Koeman

Na het Champions League-echec in Lissabon staat de positie van Koeman als trainer van Barcelona meer dan ooit ter discussie. Dat beseft de oud-international zelf ook. Voorzitter Joan Laporta worstelt schijnbaar niet met de vraag of maar vooral met de vraag wanneer de Nederlander aan de kant wordt geschoven.

Ultieme haast is in zekere zin niet geboden aangezien Koeman komende zaterdag vanwege een schorsing niet op de bank kan zitten bij de topper tegen Atlético Madrid. Daarna volgt de interlandperiode. Met het uitstellen van de jobstijding wordt tijd gekocht.

Het is ook de vraag wanneer de eventuele opvolger beschikbaar is en de taken van Koeman kan overnemen. Volgens Spaanse media zijn er vier kandidaten voor de aanstaande vacature: Roberto Martínez, Andrea Pirlo, Xavi en Marcelo Gallardo.

Pirlo heeft een streepje voor vanwege zijn directe beschikbaarheid. De Italiaan is sinds zijn vertrek bij Juventus op zoek naar een nieuwe club. Het contract van Gallardo bij River Plate loopt op 31 december af. Xavi (Al-Sadd) en Martínez (België) staan (nog) elders onder contract. Voor hen zal een afkoopsom moeten worden betaald.

'Er is nooit honderd procent vertrouwen geweest in Koeman'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.