Koeman na nieuwe klap: 'Het ligt niet in mijn handen'

Reacties

Barça-trainer Ronald Koeman wacht geduldig af wat de clubleiding gaat doen na een nieuwe klap in de Champions League. De Nederlander is realistisch na de 3-0 nederlaag op bezoek bij Benfica.

Koeman na nieuwe klap: 'Het ligt niet in mijn handen'
© Pro Shots
Benfica
Benfica
3 - 0
Barcelona
Barcelona

'Ik kan niets over mijn toekomst zeggen, want ik weet niet hoe de club erover denkt. Ik wil ook geen antwoord meer geven op dit soort vragen, want het ligt niet in mijn handen. We gaan het zien', zijn de veelzeggende woorden van Koeman op de persconferentie na het duel in Portugal. Na de wedstrijd vloog clubpresident Joan Laporta terug naar Barcelona en hield hij een spoedberaad diep in de nacht. De uitkomst van dat gesprek is (nog) niet bekend.

Koeman zelf kon ook na de ruime nederlaag wat positiefs opmerken. 'We moeten wedstrijden gaan winnen in onze eigen speelstijl. Met balbezit en veel kansen creëren. Dat hebben we gedaan', vindt Koeman. 'Maar als je niet scoort, win je niet.' Onder anderen Luuk de Jong miste een grote kans tegen Benfica (zie video onder). 'Ik begrijp dat de focus op het resultaat ligt. Dat accepteer ik, zo werkt het in de voetbalwereld', gaat Koeman verder. 'Als je wint, wordt iedereen kalm en als je verliest praat iedereen over de toekomst van de trainer. We leven in zo'n wereld en dat moet je accepteren. Anders is het beter om te vertrekken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zijn geen makkelijke weken voor Koeman, want na deze Champions League-ontmoeting wordt er zaterdag alweer gespeeld tegen regerend landskampioen Atlético Madrid. De trainer mag door een schorsing niet op de bank zitten in de topper.

'Er is nooit honderd procent vertrouwen geweest in Koeman'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.