Koelbloedige Dolberg zorgt voor opluchting bij OGC Nice

Mede door een treffer van Kasper Dolberg heeft OGC Nice zaterdagavond een broodnodige overwinning geboekt in de Ligue 1. Eerder op de dag zegevierde Olympique Lyon (met Kenny Tete, maar zonder Memphis Depay) tegen Strasbourg.

Nice
Nice
3 - 1
Angers
Angers

De ambities van OGC Nice matchen nog niet echt met de prestaties: sinds de overname door Ineos is de ploeg van Dolberg de middenmoot nog niet ontstegen. Ook tegen Angers ging het aanvankelijk moeizaam. Angelo Fulgini zette de bezoekers halverwege het eerste bedrijf op voorsprong.

Vooral dankzij Myziane Maolida knokte OGC Nice zich helemaal terug in de wedstrijd. De twintigjarige flankspeler stelde eerst Arnaud Lusamba in staat de 1-1 te maken, waarna hijzelf acht minuten na de hervatting voor de 2-1 zorgde. Het slotakkoord was voor Dolberg, die bij het scheiden van de markt met zijn linker de derde Nice-treffer verzorgde. De ex-Ajacied hield knap een inglijdende tegenstander van zich af. Dolberg staat nu op vier goals na tien Ligue 1-optredens. Zo staat Nice opeens nog maar vier punten achter op de derde plaats, thans bezet door Angers.

Strasbourg
Strasbourg
1 - 2
Olympique Lyonnais

Zonder de geblesseerde Memphis, maar met Tete zegevierde Olympique Lyon eerder op de dag met 1-2 bij Strasbourg. Een kwartier voor tijd liet Jeff Reine-Adélaïde de winnende treffer aantekenen. Via Youssouf Fofana was de thuisploeg op voorsprong gekomen, waarna Maxwel Cornet de 1-1 liet aantekenen. Tete maakte de negentig minuten vol, voor het eerst sinds 19 oktober. Lyon bekleedt de zesde plaats in de zeer spannende Ligue 1, los van het oppermachtige Paris Saint-Germain.