KNVB deelt beelden van penalty in De Kuip: VAR kon Nijhuis niet corrigeren

Reacties

Feyenoord won zondag met 3-1 van PSV, mede dankzij twee benutte strafschoppen van Steven Berghuis. Over de tweede penalty, na hands van Nick Viergever, was heel wat discussie.

KNVB deelt beelden van penalty in De Kuip: VAR kon Nijhuis niet corrigeren
© Pro Shots

Viergever kreeg de bal van korte afstand hard op zijn arm geschoten. De verdediger kon hier niet veel aan doen; toch legde Bas Nijhuis de bal op de stip. Hij werd na afloop met de beelden geconfronteerd, maar kon toen het juiste contactmoment niet zien. Nijhuis stelde dat hij op het veld de beste positie had.

Dennis Higler zag geen reden om Nijhuis als VAR te overrulen en uit de beelden van het VAR Moment van de Week blijkt waarom: Higler kon niet goed zien of Nijhuis een fout had gemaakt. Dat had laatstgenoemde overigens al tegen FOX Sports gezegd: 'Je moet alleen ingrijpen als je bewijs hebt. Dat had Higler niet en dan moet hij ervan afblijven.'

De PSV'ers reageerden woedend op de beslissing van Nijhuis, maar die kon daar niets mee. Zijn reactie was op zijn minst merkwaardig te noemen: 'Waar hebben we het over? Het werd 3-0 daardoor. Ik zei ook tegen Nick Viergever: scoor eerst eens twee keer, dan praten we verder. Het spel zegt genoeg, dan moeten we niet bij de scheidrechter zijn.'

Nijhuis kreeg overigens weinig steun van Reinold Wiedemeijer, die namens de KNVB terugblikte op de penalty. 'Ik persoonlijk vind de afstand te dichtbij en ik had dus geen penalty gegeven', luidde de duidelijke mening van Wiedemeijer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.