Kluiverts Adana Demirspor stunt tegen Besiktas en staat derde

Reacties

Adana Demirspor, de ploeg die door Patrick Kluivert wordt getraind, heeft zijn goede seizoenstart woensdag voorzien van een nieuw hoogtepunt. Besiktas ging met 4-2 over de knie, Demirspor staat nu derde in de Süper Lig.

Kluiverts Adana Demirspor stunt tegen Besiktas en staat derde
© Pro Shots
Adana Demirspor
Adana Demirspor
4 - 2
Beşiktaş
Beşiktaş

In Europa moest de ploeg van Kluivert zijn ambities snel opbergen, in de eigen competitie gaat het crescendo, bleek ook weer tegen Besiktas. De zwart-witte topclub was onderweg naar een enorm pak slaag in het Yeni Adana Stadyumu. Younes Belhanda en M'Baye Niang hadden na ruim een kwartier spelen allebei al gescoord voor de thuisploeg, met ook Jonas Svensson en Nani in de gelederen. Daarna gingen de luiken een tijdje dicht, na een uur werd de voorstelling hervat.

Emre Akbaba en Yusuf Erdogan verdubbelden de voorsprong van Demirspor naar een riante 4-0, een prestatie die nog knapper wordt als je bedenkt dat coach Kluivert heel wat spelers moest missen door blessures en schorsingen. Besiktas, met bijvoorbeeld Alex Oxlade-Chamberlain in de ploeg, deed nog wel wat terug.

Vincent Aboubakar redde de eer, in de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist ook ex-Vitessenaar Milot Rashica nog te scoren. De aansluitingstreffer volgde niet, dus Kluivert en consorten hoefden niet met samengeknepen billen te wachten tot het laatste fluitsignaal. Toen arbiter Ümit Özturk dat uit zijn fluit perste, wist de thuisploeg dat het over Besiktas heen naar plek drie was geklommen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
35
31
3
1
86-22
+64
96
2
Fenerbahçe
35
28
6
1
89-31
+58
90
3
Trabzonspor
35
18
4
13
61-48
+13
58
4
İstanbul Başakşehir
35
16
7
12
50-40
+10
55
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Adana Demirspor
Meer over Adana Demirspor
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.