Klopp oordeelt hard over Liverpool: 'Dit gebeurt ons te vaak'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp was na de afgetekende nederlaag tegen Manchester City hard voor zijn ploeg. In zijn ogen was er helemaal niets positiefs mee te nemen uit de verloren Premier League-kraker (4-1).

Klopp oordeelt hard over Liverpool: 'Dit gebeurt ons te vaak'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 1
Liverpool
Liverpool

Klopp zag Liverpool in de eerste helft nog goed tegenstand bieden tegen het dominante City, maar moest met lede ogen toezien hoe er na rust in defensief opzicht veel te veel fout ging bij de treffers van Kevin De Bruyne en Ilkay Gündogan. 'Dat soort dingen mogen niet gebeuren, maar het gebeurde wel. En daarna deden ze gewoon wat we wilden, wow! We mogen van geluk spreken dat ze niet in een hongerige bui waren', zei Klopp in gesprek met BT Sport.

Dat de schade beperkt bleef tot een 4-1 nederlaag, was voor Klopp het enige pluspuntje. 'Verder is er niets positief te zeggen over deze wedstrijd. Deze wedstrijd maakt helaas duidelijk wat er niet mag gebeuren. We kunnen niet zo open staan of op belangrijke posities niet eens in het duel komen. Ik sta nu hier en moet het uitleggen, maar ik kan het niet uitleggen. Ik kan alleen maar zeggen wat ik zag, morgen zullen we erover praten. Want dit gebeurt te vaak.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is immers niet voor het eerst dat Liverpool dit kalenderjaar in één wedstrijd zoveel doelpunten incasseerde. Ook op bezoek bij Brentford (3-1), Brighton & Hove Albion (3-0) en Wolverhampton Wanderers (3-0) gingen The Reds hard onderuit, terwijl Real Madrid in de achtste finale van Champions League met 5-2 won op Anfield. In alle competities verloren The Reds in 2023 al acht wedstrijden, tegenover slechts vijf overwinningen.

Onacceptabel
Ook in gesprek met de BBC noemde Klopp het optreden van Liverpool onacceptabel. 'Iets van vier spelers speelden nog wel oké, wat de rest aan het doen was weet ik niet', was de Duitser kritisch. Volgens Engelse media mogen ook Virgil van Dijk en Cody Gakpo zich die kritiek aantrekken. De twee internationals worden door Liverpool Echo en Sky Sports beoordeeld met een 5. The Daily Mail vond Van Dijk 'geen schim van zichzelf' en geeft hem ook een 5.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.