Klopp geniet van complimenten Messi: 'Mané is gekroond door de koning'

Reacties

Liverpool-aanvaller Sadio Mané kreeg deze week vanuit alle hoeken complimenten, en dat vindt zijn manager Jürgen Klopp niet meer dan terecht. Hij denkt bovendien dat zijn sterkhouder alleen nog maar beter kan worden.

Klopp geniet van complimenten Messi: 'Mané is gekroond door de koning'
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Mané werd maandagavond tijdens het Ballon d'Or-gala in Parijs vierde achter Lionel Messi, Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo. Zeker in 'zijn' continent Afrika was er bijzonder veel onvrede over de (in veel ogen) te lage klassering van de Senegalees, maar ook vanuit de voetballerij zelf klonken er geluiden dat hij hoger had moeten eindigen. Sterker nog: Mané kreeg steun van niemand minder dan Messi zelf. De Argentijn mocht als aanvoerder van zijn land een tijdje geleden stemmen in het kader van The Best-verkiezing, en noteerde Mané als zijn persoonlijke nummer één.

Na de ceremonie waarin Messi de Gouden Bal in ontvangst nam, had hij nog meer complimenten over voor de Liverpool-vedette. 'Het is zonde om te zien dat hij slechts vierde is geworden', aldus de Argentijn. 'Er waren dit jaar heel veel goede spelers, daarom was het moeilijk om er eentje uit te pikken. Maar ik heb Sadio Mané gekozen, omdat hij een type is waarvan ik hou. Hij heeft veel mooie dingen gepresteerd en was geweldig voor Liverpool.' Een paar dagen later onderschreef Mané die woorden, door The Reds in de derby tegen Everton bij de hand te nemen.

Klopp toonde zich in aanloop naar het Premier League-duel met AFC Bournemouth van zaterdag eveneens lovend. 'Of Sadio ondergewaardeerd wordt? Door ons uiteraard niet, maar door de rest van voetbalwereld misschien wel. Kijk, dat hij precies achter die topdrie staat, is geweldig. Hij doet het momenteel fantastisch. Al vanaf de allereerste dag is hij een zeer belangrijke speler voor ons.'

De Duitse manager denkt dan ook dat Mané alleen nog maar meer kan gaan bereiken. 'Ik hoorde dat Franco Baresi - een van de beste verdedigers ooit - positief was over Virgil. Dat is een beetje alsof je wordt gekroond door de koning. Datzelfde geldt voor Sadio. Als Messi zoiets zegt over een andere aanvaller, dan is dat hetzelfde. Als Sadio gezond blijft, wacht hem een geweldige carrière. Ik denk dat hij dat Ballon d'Or-podium kan bereiken, zeker. Maar dat moeten andere mensen bepalen, zelfs Messi kan dat niet in zijn eentje beslissen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.