Eerlijkheid Wijnaldum wekt woede van Braziliaanse voetbalfans

Reacties

Liverpool won in het afgelopen seizoen de Champions League en mag daardoor over anderhalve week meedoen aan het WK voor clubs. Georginio Wijnaldum is nog niet echt met dit toernooi bezig.

Eerlijkheid Wijnaldum wekt woede van Braziliaanse voetbalfans
© Pro Shots

Liverpool hoopt dit seizoen voor het eerst sinds begin jaren negentig weer eens kampioen te worden en is goed op weg. Dankzij de 5-2 zege op Everton van woensdagavond bleef de voorsprong van acht punten op achtervolger Leicester City intact. Na afloop van dit duel kreeg Wijnaldum van een Zuid-Amerikaanse journalist vragen over Flamengo, de winnaar van de Copa Libertadores.

Flamengo zal dankzij de eindzege in de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League ook meedoen aan het WK en stroomt net als Liverpool in de halve finale van het toernooi in. De kans lijkt groot dat de grootmachten van Europa en Zuid-Amerika elkaar in de eindstrijd zullen treffen en Wijnaldum kreeg na de zege op Everton de vraag wat hij allemaal weet over het huidige Flamengo.

Dat bleek niet veel te zijn. 'We zijn in 2014 op het trainingscomplex van Flamengo geweest, met het nationale team', zei Wijnaldum. 'En ik weet dat Ronaldinho er heeft gespeeld. Maar van het huidige team weet ik niet echt wat. Dat zal misschien wel gaan veranderen in de komende week, als we onze tegenstander analyseren. Op het moment zijn we gewoon zó gefocust op de eerstvolgende wedstrijd… En om eerlijk te zijn volg ik in mijn vrije tijd weinig voetbal. Ik weet dus niet veel van ploegen uit andere competities.'

De eerlijkheid van Wijnaldum wordt in Brazilië niet erg gewaardeerd. Supporters van Flamengo betichten de Nederlander op social media bijvoorbeeld van arrogantie. Liverpool speelt zaterdag in de competitie tegen AFC Bournemouth (uit), dinsdag in de Champions League tegen RB Salzburg (uit) en vervolgens nog in de Premier League tegen Watford (thuis). Hierna wordt de selectie van Klopp in tweeën gesplitst en gaan de sterren zich voorbereiden op het WK in Qatar.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.