King trekt na hattrick lange neus naar Everton: 'Ik ben voorgelogen'

Reacties

Joshua King heeft na zijn hattrick tegen zijn oude ploeg Everton uitgehaald naar zijn toenmalige manager Carlo Ancelotti. Hij zou hem in die tijd niet eerlijk behandeld hebben. 'Hij heeft me voorgelogen. Maar goed, dat is hoe de voetbalwereld in elkaar zit', tekende het Noorse dagblad Dagbladet op.

King trekt na hattrick lange neus naar Everton: 'Ik ben voorgelogen'
© Pro Shots
Everton
Everton
2 - 5
Watford
Watford

'Ik heb geen enkele kans gehad, ik ben nooit in de basis begonnen. Als ik een keer had mogen beginnen en ik had niet gepresteerd, dan had ik het begrepen’, ging hij verder.

Vertrouwen
King twijfelt achteraf over de intenties van Everton. 'Ik had een andere aanbieding, maar toen kreeg ik te horen dat ik zou gaan spelen en de kans zou krijgen bij Everton. Dat gebeurde niet. Dan krijg je het gevoel dat hun bedoeling heel anders was. Vertrouw coaches niet die je dingen beloven en zeggen dat je de kans krijgt; dat je in de basis gaat beginnen.'

King moest het uiteindelijk doen met elf invalbeurten, waarna zijn contract in de zomer werd ontbonden. 'Maar ik heb uiteindelijk geen spijt dat ik naar Everton ben gegaan. Maar hij, (Ancelotti, red.) hij heeft wel tegen me gelogen.'

Vooruit
Watford-manager Claudio Ranieri was maar wat blij met zijn eerste zege. 'We hebben veel goed gedaan, maar ik heb ook een aantal dingen gezien die me niet bevallen. De spelers hebben in ieder geval niet opgegeven. Vijf doelpunten tegenkrijgen tegen Liverpool (0-5) is te veel en ik ben blij dat we sindsdien snel vooruit zijn gegaan', zei hij tegen de BBC.

Over King was de Italiaan zeer lovend. 'Hij was geweldig. Niet alleen maar door zijn drie doelpunten, maar ook door hoe hij de bal bij zich heeft gehouden en het gevecht aanging met de centrale verdedigers.'

Ranieri vraagt ondertussen ook om geduld. 'Rome is niet in één dag gebouwd. Deze week hebben we voor het eerst écht samengewerkt. Natuurlijk kan het altijd nog beter, maar voor nu ben ik blij en tevreden. We moeten op deze manier doorgaan. Ik ben de vorige wedstrijd alweer vergeten. Dit is een goede week!'

Lineker
De zege van Watford werd door Gary Lineker met een knipoog begroet. De BBC-anchorman, een fervent fan van Leicester City, had ooit bij de aanstelling van de Italiaan bij zijn geliefde club openlijk zijn twijfels geuit. 'Claudio Ranieri? Really?', had hij op 13 juli 2015 de digitale wereld in geslingerd. De rest is geschiedenis. De Italiaan zorgde voor misschien wel de grootste stunt ooit door met Leicester City kampioen te worden in 2016. Hoewel niet van die orde, vond Lineker de eindsprint van Watford zaterdag eenzelfde reactie waard. De vraag is dit keer waar het toe leidt?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Aston Villa
38
13
6
19
52-54
-2
45
15
Southampton
38
9
13
16
43-67
-24
40
16
Everton
38
11
6
21
43-66
-23
39
17
Leeds United
38
9
11
18
42-79
-37
38
18
Burnley
38
7
14
17
34-53
-19
35
19
Watford
38
6
5
27
34-77
-43
23
20
Norwich City
38
5
7
26
23-84
-61
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Watford
Meer over Watford
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer J. King
Meer over J. King
Meer C. Ranieri
Meer over C. Ranieri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.