Steenrijk Newcastle blijft prutsen, Ranieri lacht na onvergetelijke comeback

Reacties

De fans van Newcastle United tellen ongetwijfeld de dagen af tot de transferwindow, want de sinds kort puissant rijke club komt maar niet weg uit de gevarenzone. Zaterdag werd dankzij een hoogstandje nog wel een punt gepakt. Claudio Ranieri boekte een opzienbarende triomf met Watford.

Steenrijk Newcastle blijft prutsen, Ranieri lacht na onvergetelijke comeback
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Newcastle ontdeed zich midweeks van Steve Bruce, maar het duel met Crystal Palace bewees dat The Magpies vooral nieuwe spelers nodig hebben om de ambities van de Saoedische eigenaars waar te maken. Interim-manager Graeme Jones koos voor een defensieve tactiek tegen Crystal Palace, dat in de eerste helft maar weinig deed met het overwicht.

Na de onderbreking moest Newcastle wél in de achtervolging. Christian Benteke kopte raak na een vloeiende aanval. Gezien het gebrek aan stootkracht leek de laagvlieger af te stevenen op een nederlaag, maar Callum Wilson besliste anders. De aanvaller scoorde van dichtbij met een omhaal en hielp zijn ploeg daarmee in elk geval aan een punt, ook omdat er een streep ging door een tweede goal van Benteke nadat Marc Guehi in de aanloop daarnaartoe een overtreding had gemaakt. Newcastle bekleedt nog steeds een plek die aan het einde van de rit leidt tot degradatie.

Everton
Everton
2 - 5
Watford
Watford

Ranieri verloor vorige week bij zijn Watford-debuut met 0-5 van Liverpool en met resultaten als deze sta je bij de leiding van The Hornets al snel onder druk. Tegen Everton toonde de promovendus veel beterschap na een dramatische start. Na drie minuten al bracht Tom Davies de fans van de thuisploeg in vervoering door van dichtbij af te ronden.

De slappe manier van verdedigen bij deze goal deed het ergste vermoeden voor Watford, maar de mannen van Ranieri geven verder betrekkelijk weinig weg en maakten na een kwartier zelfs gelijk. De goal van Joshua King werd eerst nog afgekeurd, maar na een VAR-ingreep stond het alsnog 1-1.

Everton moest het tijdens de voorbije weken stellen zonder de geblesseerde Dominic Calvert-Lewin en Richarlison. Calvert-Lewin is er nog een tijdje uit, maar Richarlison maakte zaterdag als invaller zijn comeback. Razendsnel na zijn entree sloeg de Braziliaan toe door fraai raak te koppen op aangeven van Michael Keane. Ranieri lachte echter het laatst. In een tijdsbestek van 88 seconden scoorden achtereenvolgens Juraj Kucka en King, waarna een slotoffensief van Everton niets opleverde. Integendeel: King completeerde zijn hattrick tegen z'n oude club, tot extase van de meegereisde Watford-fans. Dat feest werd er na de 2-5 van Emmanuel Dennis niet minder op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Southampton
Southampton
2 - 2
Burnley
Burnley

Southampton en Burnley maakten er een attractief duel van op St Mary's, waarin de bezoekers zich voor de verandering efficiënt toonden. De ploeg van Sean Dyche had tot zaterdagmiddag slechts vijf keer gescoord, maar maakte er twee tegen Southampton. Zomeraankoop Maxwel Cornet was verantwoordelijk voor die productie. Met zijn 2-2 na 57 minuten reageerde hij snel op de 2-1 van voormalig Vitesse-speler Armando Broja. Cornet had na een klein kwartier ook al de score geopend, waarna Valentino Livramento Southampton langszij bracht. Burnley is na negen duels nog altijd zegeloos.

Leeds United
Leeds United
1 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Leeds United geldt net als vorig seizoen als een Premier League-surprise. Toen zeer positief, nu bepaald niet. De ploeg van Marcelo Bielsa bivakkeert immers in de onderste regionen. Tegen Wolverhampton Wanderers leek een vroege goal van Hee-chan Hwang de thuisploeg de das om te doen, ware het niet dat een strafschop van Rodrigo bij het scheiden van de markt in elk geval nog een punt opleverde. Leeds bezondigde zich zoals zo vaak dit seizoen aan 'veel-geschreeuw-weinig-wol-voetbal'. Bielsa's formatie had een optisch overwicht, maar deed daar erg weinig mee. Bij Leeds maakte Pascal Struijk de negentig minuten vol en viel Crysencio Summerville na 53 minuten in.

De onderste drie clubs degraderen naar het Championship:

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Brentford
38
13
7
18
48-56
-8
46
14
Aston Villa
38
13
6
19
52-54
-2
45
15
Southampton
38
9
13
16
43-67
-24
40
16
Everton
38
11
6
21
43-66
-23
39
17
Leeds United
38
9
11
18
42-79
-37
38
18
Burnley
38
7
14
17
34-53
-19
35
19
Watford
38
6
5
27
34-77
-43
23
20
Norwich City
38
5
7
26
23-84
-61
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.