Liverpool en weer imponerende Salah verpesten debuut Ranieri bij Watford

Liverpool heeft zaterdag aan de hand van uitblinkers Mohamed Salah en Roberto Firmino uitgehaald bij Watford. De Egyptenaar kopieerde zijn doelpunt van tegen Manchester City en was ongrijpbaar voor de defensie van de thuisclub, bij wie Claudio Ranieri voor het eerst op de bank zat.

Watford
Watford
0 - 5
Liverpool
Liverpool

De middag op Vicarage Road begon voor Ranieri nog met een warme ontmoeting met Jürgen Klopp, die al lachend zijn pet even afnam voor de Italiaan. Ranieri werd begin deze maand aangesteld als opvolger van Xisco Muñoz. De voormalig succestrainer van Leicester City moest echter lijdzaam toezien hoe zijn ploeg werd overlopen door de aanvalsmachine van Klopp.

Voor de zevende uitwedstrijd op rij wist Liverpool namelijk meer dan drie keer te scoren. Een unieke serie voor een Engelse club. Het was Sadio Mané die de score al na negen minuten opende. Salah zette Danny Rose op simpele wijze aan de kant en verzond met buitenkant voet een afgemeten voorzet naar Mané, die zijn honderdste doelpunt voor Liverpool binnen schoot.

Nog voor rust verdubbelde Roberto Firmino na een uitgespeelde aanval op aangeven van James Milner de voorsprong. De overmacht van Liverpool, met Virgil van Dijk in de basis, in de eerste helft werd ook duidelijk in het percentage balbezit: 83 procent voor de bezoekers. Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd. En in een tijdsbestek van een kleine tien minuten bouwde Liverpool de stand uit naar 0-4.

Het was Andy Robertsen die na een snelle aanval de bal hard voorgaf, waarna de ongelukkige Watford-verdediger Craig Cathcart de bal bijna langs zijn eigen doelman Ben Foster werkte. Foster kon die inzet nog pareren, maar kon niet voorkomen dat Firmino van dichtbij raak schoot.

Kort daarna stal Salah weer eens de show. De Egyptenaar die al vroeg in de wedstrijd een schot via de kruising over zag vliegen, speelde vier spelers van Watford uit in de zestien en maakte vervolgens een doelpunt dat nagenoeg identiek was aan zijn treffer tegen Manchester City voor de interlandperiode.

De prachtige 0-4 leek de eindstand te betekenen, maar vlak voor tijd maakte Firmino op aangeven van Neco Williams nog de 0-5. Het leverde Ranieri bij zijn terugkeer in Engeland zijn grootste nederlaag ooit op in de Premier League.