Newcastle heeft al genoeg gezien en neemt afscheid van Bruce

Reacties

Steve Bruce is niet langer de manager van Newcastle United. De Engelse club maakt woensdag bekend dat er 'in onderling overleg' is besloten om afscheid te nemen van de oefenmeester. Bruce zat zondag voor de laatste keer op de bank bij Newcastle. De 2-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur was zijn duizendste duel als manager.

Newcastle heeft al genoeg gezien en neemt afscheid van Bruce
© Pro Shots

Het vertrek van Bruce komt niet bepaald als een verrassing en liet zelfs nog langer op zich wachten dan gedacht. Newcastle kreeg eerder deze maand groen licht voor de overname door het Saoedische Public Investment Fund, dat een waarde van liefst 367 miljard vertegenwoordigt. De club werd zo in één klap een van de rijkste ter wereld en is zeer ambitieus. Binnen afzienbare termijn moet Newcastle mee gaan doen om de titel in de Premier League. Bruce vreesde al voor zijn baan en kort na de overname meldden Engelse media zelfs al dat hij zou worden ontslagen.

De manager mocht nog even blijven zitten, maar na de nederlaag tegen Tottenham neemt het nog zegeloze Newcastle alsnog maatregelen. De club bedankt Bruce voor zijn diensten en meldt dat de zoektocht naar een nieuwe manager gestart is. Tot die is aangesteld, neemt Graeme Jones het stokje op interim-basis over.

Bruce was sinds de zomer van 2019 de trainer van Newcastle, waarmee hij achtereenvolgens op de dertiende en twaalfde plek eindigde in de Premier League. Dit seizoen begon dramatisch met slechts drie punten uit de eerste acht wedstrijden. 'Ik ben dankbaar voor de kans om deze unieke voetbalclub te mogen leiden', vertelt Bruce op de clubsite van Newcastle. 'Deze club wordt enorm gesteund en ik hoop dat de nieuwe eigenaren de club verder kunnen brengen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.