Keuzes Koeman nemen toe richting eerste CL-clash met PSG

Reacties

Drie dagen voor de Champions League-clash met Paris Saint-Germain heeft Barcelona-trainer Ronald Koeman goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg. Sergiño Dest kan zijn rentree maken. Ook Miralem Pjanic is weer fit.

Keuzes Koeman nemen toe richting eerste CL-clash met PSG
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 1
Alavés
Alavés

Vooral het feit dat Dest groen licht heeft gekregen om in actie te komen tegen Alavés, is goed nieuws voor Koeman. In het bekerduel met Sevilla ontbrak de rechtsback nog door een spierblessure. Omdat ook Sergi Roberto al langere tijd aan de kant staat, moest linksback Júnior Firpo noodgedwongen aan de rechterkant spelen.

Centraal achterin is de spoeling door de afwezigheid van Ronald Araujo en Gerard Piqué ook dun. Volgens Mundo Deportivo maakt Piqué mogelijk sneller dan verwacht zijn rentree. De routinier staat al sinds november aan de kant met een zware knieblessure, maar traint inmiddels weer mee en zou zelfs willen proberen om dinsdag al inzetbaar te zijn tegen PSG.

Of de technische staf dat risico wil nemen, is volgens de Catalaanse sportkrant de vraag. Waarschijnlijker is dat Piqué wordt klaargestoomd voor de return op 10 maart of de tweede wedstrijd in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi tegen Sevilla van een week eerder. Maar toch zou Piqué willen proberen om er over drie dagen al te staan.

Lukt dat niet, dan heeft Koeman wel weer wat meer keuze nu behalve Dest ook Pjanic weer fit is. De Bosniër zou op het middenveld kunnen spelen naast Sergio Busquets, waardoor Frenkie de Jong centraal achterin het gemis van Araujo en Piqué zou kunnen opvangen. Clément Lenglet, Oscar Mingueza en Samuel Umtiti zijn de drie fitte centrale verdedigers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.