Koeman krijgt opnieuw flinke domper uit de ziekenboeg van Barcelona

Reacties

Barcelona heeft maandag slecht nieuws gekregen over de blessure van Ronald Araujo. De 21-jarige verdediger die dit seizoen veel indruk maakt is voorlopig niet inzetbaar. Ronald Koeman heeft drie opties om dat gemis op te vangen.

Koeman krijgt opnieuw flinke domper uit de ziekenboeg van Barcelona
© Pro Shots

In het competitieduel met Real Betis van zondagavond moest Araujo al vroeg de strijd staken. Bij het wegschieten van een bal klapte zijn enkel dubbel; hij werd vervangen door Frenkie de Jong. Maandag achterhaalde El Mundo Deportivo de ernst van zijn blessure. Het Spaanse dagblad heeft bevestigd gekregen dat Araujo er een maand uit ligt.

Dat betekent dat Araujo een behoorlijke reeks wedstrijden, waardonder het heenduel met Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League, moet missen. Dat is een grote aderlatig voor Koeman. Araujo was immers al de vervanger van de langdurig geblesseerde Gerard Piqué, die op zijn vroegst in maart terug verwacht wordt.

Ronald Araujo heeft alles: hij is fysiek sterk, snel en balvaardig
Gerard Piqué

De laatste maanden groeide Araujo steeds meer in zijn rol. De jonge verdediger, die sinds 2018 voor Barça speelt, manifesteerde zich meer en meer als leider van de Catalaanse defensie. Afgelopen vrijdag deelde Piqué nog grote complimenten uit aan zijn concurrent: 'Ronald is een geweldige centrumverdediger en kan de komende tien tot vijftien jaar voor Barça spelen. Ronald heeft alles. Hij is fysiek sterk, snel en balvaardig', zei de routinier.

Toeval of niet: met Araujo in de ploeg bleef Barcelona dit seizoen in al zijn twaalf competitieduels ongeslagen, tegenover vier nederlagen zonder de Uruguayaan. Mede dankzij zijn sterke spel won Barcelona zijn laatste zes wedstrijden in La Liga. Nu moet Koeman dus tóch weer op zoek naar een nieuwe oplossing voor het centrum van zijn defensie.

De drie opties

De Nederlander kan daarvoor kiezen uit drie opties: de eerste is de wissel die hij tegen Betis al toepaste. Frenkie de Jong een linie naar achteren halen. In dat geval breekt Koeman wel met het middenveld van Sergio Busquets, De Jong en Pedri dat juist zo geweldig draait. Miralem Pjanic of Riqui Puig zou de Nederlander dan moeten vervangen als middenvelder.

Optie twee is Samuel Umtiti. De 27-jarige Fransman heeft al 124 duels voor Barça achter zijn naam, maar heeft na zijn zware knieblessure nooit meer zijn oude niveau gehaald. Koeman gaf de wereldkampioen de afgelopen maanden wel kansen, maar tegen Granada bewees Umtiti allesbehalve een zekerheidje te zijn.

De derde mogelijkheid is Óscar Mingueza naar het centrum halen. De onervaren Catalaan maakte op die plek dit seizoen zijn debuut voor de hoofdmacht, maar speelt de laatste weken als rechtsback door de blessures van Sergi Roberto en Sergiño Dest. Laatstgenoemde is wel weer zo goed als fit en zou de plek op de vleugel dus weer over kunnen nemen van Mingueza.

'Frenkie ook als verdediger vol vertrouwen, al overdrijft hij soms wel een beetje'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.