'Piqué en Barça negeren dokter: routinier wil tijd winnen en weigert knie-operatie'

Reacties

Het houdt de gemoederen in Catalonië al een paar dagen flink bezig: hoe lang is Gerard Piqué uitgeschakeld met zijn knieblessure? Barcelona heeft nog niets naar buiten gebracht, maar Spaanse media weten nu dat de routinier in ieder geval niet geopereerd wordt. Niet omdat dat niet nodig is, maar omdat hijzelf en de club dat niet willen, zo klinkt het.

'Piqué en Barça negeren dokter: routinier wil tijd winnen en weigert knie-operatie'
© Pro Shots

Piqué raakte afgelopen weekend in het uitduel met Atlético Madrid geblesseerd aan zijn knie. Hij moest zich tijdens de 1-0 nederlaag na een uur laten vervangen, Sergiño Dest kwam voor hem binnen de lijnen. Direct werd al gevreesd voor een zware blessure van Piqué. Voorafgaand aan het Champions League-duel met Dinamo Kiev van dinsdagavond pikte een camera van tv-zender Movistar nog een gesprek op tussen trainer Ronald Koeman en zijn Dinamo-collega Mircea Lucescu. Te horen was hoe de Nederlander zijn zorgen uitsprak over de kwetsuur. 'We hebben pech met blessures, Piqué is er misschien vier of maanden uit.'

Een officiële update kwam er nog niet vanuit de club, maar verschillende Spaanse media melden nu toch dat er iets meer bekend is. Catalunya Radio en AS weten dat Piqué deze week bezoek heeft gehad van Ramon Cugat, een zeer gerenommeerde kniespecialist. Zijn advies aan de 33-jarige verdediger was duidelijk: Piqué moet onder het mes om de knie weer volledig in orde te krijgen, waarna hij tussen de zes en de acht maanden zou moeten revalideren.

Dat gaat echter niet gebeuren. Naar verluidt kiest Piqué ervoor om te herstellen zonder een operatie te ondergaan. Dat zou op de korte termijn beter zijn, aangezien de hersteltijd dan aanmerkelijk korter is. Zonder ingreep zou Piqué over een maand of vier weer kunnen spelen. De verdediger zou na een simpele rekensom hebben geconcludeerd dat het einde van zijn loopbaan in zicht is, en dat hij daarom geen zin heeft om nóg langer aan de zijlijn te staan, ook al is dat op de langere termijn misschien beter voor zijn knie. Daar is de medische staf van Barça het overigens mee eens, waardoor is besloten om het advies van Cugat voor kennisgeving aan te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.