Kean voelde direct klik met Brands: 'We lijken wel een beetje op elkaar'

Reacties

Moise Kean maakte deze zomer de overstap van Juventus naar Everton. De jonge aanvaller zette de voorbije seizoenen in Turijn de eerste stappen in zijn loopbaan en maakte ook al zijn debuut als Italiaans international. De bedoeling is om in Engeland verder te groeien en daarbij mikt Kean hoog.

Kean voelde direct klik met Brands: 'We lijken wel een beetje op elkaar'

'Ik houd van de Premier League en heb de competitie altijd intensief gevolgd. Ik heb ook met jongens bij Juventus over deze stap gesproken. Ze hebben me het één en ander verteld, maar ik wist zelf eigenlijk ook al voldoende. Ik sprak er ook over met Cristiano Ronaldo. Die zei dat ik mijn dromen moest volgen en keihard moest werken', legt Kean uit.

Zijn eerste kennismaking met Everton bestond uit een gesprek met technisch directeur Marcel Brands. 'Zijn ideeën en zijn doelen stonden me aan. We lijken wel een beetje op elkaar in hoe we denken. We hebben in veel opzichten dezelfde kijk op zaken', aldus Kean, die van plan is mooie tijden aan te doen breken in Liverpool.

'Iedere speler moet de ambitie hebben om zijn team richting de Champions League te loodsen. En dat is ook wat ik wil: Champions League-voetbal voor Everton', zegt de negentienjarige aanvaller, die met Juventus al mocht meespelen in het miljardenbal. Afgelopen seizoen maakte hij minuten tegen Young Boys, Manchester United, Valencia, Atlético Madrid en Ajax.

Racismezaak
Hét gespreksonderwerp rond Kean was echter de racismezaak die speelde in april. Juventus speelde toen uit tegen Cagliari, waarbij de spits voortdurend doelwit was van de uitfans en racistisch bejegend werd. Toen hij vervolgens scoorde ging hij enigszins provocerend voor hen staan met de armen over elkaar. Dat mondde uit in een kleine rel.

Hoofdtrainer Massimiliano Allegri en teamgenoot Leonardo Bonucci spraken zich uit over het akkefietje, waarbij Bonucci later gas terugnam en zich verontschuldigde bij Kean. De zaak was niet de aanleiding om weg te gaan bij Juventus, benadrukt Kean nu. 'Absoluut niet. Everton stond me gewoon aan, daarom ben ik hier gekomen. En Juventus stond aan mijn kant. Samen moeten we racisme bestrijden, dat weet iedereen. De club hielp me daar goed bij.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Meer M. Kean
Meer over M. Kean
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.