Simeone is blij met ontwikkeling Memphis, meer speeltijd lonkt

Reacties

Diego Simeone hoopt dat Memphis Depay de ingezette lijn van de afgelopen periode doorzet. De Argentijnse trainer van Atlético Madrid heeft zijn hoop op hem gevestigd nu Álvaro Morata woensdag tegen Rayo Vallecano niet inzetbaar is door een blessure.

Simeone is blij met ontwikkeling Memphis, meer speeltijd lonkt
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 1
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Morata hield die klachten over aan het competitieduel van afgelopen zondag met Valencia (2-0), waarin hij als invaller binnen de lijnen kwam. Memphis stelde in die wedstrijd de zege veilig met zijn eerste competitiegoal sinds augustus. Woensdag lijkt de 29-jarige aanvaller weer op een basisplaats te kunnen rekenen, al wilde Simeone niet bevestigen. 'Hij boekt vooruitgang, zoals verwacht. Dat is belangrijk voor ons, hij heeft ons veel goede dingen te bieden. Hij heeft minuten nodig, hopelijk kan hij zich blijven ontwikkelen.'

Transfers
Simeone moest tijdens zijn perspraatje ook ingaan op de geruchten dat Atlético een extra verdediger gaat aantrekken, nu Caglar Söyüncü is verhuurd aan Fenerbahçe en sterkhouder José María Giménez twee tot drie weken aan de kant staat. El Cholo weigerde te bevestigen dat Gabriel Paulista op het punt staat over te komen van Valencia, zoals hij ook niet wilde ingaan op de stand van zaken rond de transfer van Moise Kean. De Italiaanse spits zou toch niet overkomen van Juventus, omdat bij de keuring een blessure aan het licht kwam.

Wel wilde Simeone ingaan op de situatie van Ángel Correa. De Argentijnse wereldkampioen leek op weg naar Saoedi-Arabië, maar speelt vooralsnog gewoon bij Atlético en is volgens zijn trainer nog altijd gemotiveerd. 'Hij traint goed, hij is heel gretig. Laatst kon hij niet invallen door de blessure van Giménez. Daardoor moest ik mijn plannen aanpassen. Het gaat goed met hem, hij komt blij en gretig op mij over. Hopelijk klopt dat ook en wil hij bij ons blijven, want hij kan nog steeds belangrijk voor ons zijn', aldus Simeone over zijn landgenoot.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
3
Barcelona
32
21
7
4
64-37
+27
70
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62-39
+23
64
5
Athletic de Bilbao
33
16
10
7
53-33
+20
58
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.