Kanté volgt Benzema en gaat bijzonder lucratieve deal aan met Al-Ittihad

Reacties

N’Golo Kanté gaat aan de slag bij Al-Ittihad. De 32-jarige Fransman verruilt Chelsea, waar hij zeven jaar onder contract stond, voor een driejarig verblijf in het Midden-Oosten. Al Ittihad bevestigde de transfer in de nacht van dinsdag op woensdag.

Kanté volgt Benzema en gaat bijzonder lucratieve deal aan met Al-Ittihad
© Pro Shots

De international wordt bij Al-Ittihad ploeggenoot van Karim Benzema, die onlangs na veertien seizoenen Real Madrid verliet en tekende bij het ambitieuze Al-Ittihad. Waar Benzema 200 miljoen euro per seizoen krijgt bijgeschreven, daar gaat Kanté minimaal 300 miljoen euro in drie jaar tijd verdienen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor zijn komst naar Chelsea speelde Kanté bij Leicester City, waarmee hij in 2016 een droomseizoen kende door kampioen van Engeland te worden. Daarvoor was de balafpakker in Frankrijk in dienst van relatief kleine clubs als Suresnes, Boulogne en Caen.

Met Chelsea won Kanté in 2017 de landstitel. Ook voegde hij de FA Cup (2018), de Europa League (2019), de Champions League (2021), de Europese Supercup (2021) en het WK voor clubteams (2022) aan zijn palmares toe. De middenvelder kwam 53 keer in actie voor de Franse nationale ploeg en hij was onderdeel van het team dat in 2018 wereldkampioen werd. Tevens pakte Kanté met Frankrijk in 2021 de eindzege in de Nations League.

Spelersprofiel

N. Kanté


Geboortedatum:
29 maart 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,68 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Al Ittihad
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.