AC Milan heeft geen fout gemaakt tijdens het thuisduel met Empoli. Veel indruk maakte de koploper van de Serie A echter ook niet.

AC Milan
1 - 0
Empoli
Empoli

Dankzij een treffer van Olivier Giroud won Milan afgelopen weekend met 0-1 bij Napoli, waardoor de ploeg van trainer Stefano Pioli de nieuwe koploper in Italië was. Met nog tien speelrondes voor de boeg lonkt dus de eerste landstitel sinds 2011. Al staat stadgenoot Internazionale er qua verliespunten nog net iets beter voor.

Zaterdagavond kende Milan thuis tegen Empoli een prima start, want in de negentiende minuut zorgde Pierre Kalulu voor 1-0. De Franse verdediger schoot een afgeslagen bal heel beheerst binnen. Via Alessandro Florenzi en Giroud kreeg de thuisclub nog voor rust kansen op meer, maar de minimale voorsprong bleef intact.

Zes minuten na rust kregen de bezoekers een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Mike Maignan voorkwam dat Szymon Zurkowski 1-1 maakte. De redding van de doelman bleek goud waard, want het bleef 1-0 in San Siro. Daardoor heeft AC Milan nu 63 punten uit 29 duels. Dat zijn er vijf meer dan Internazionale, dat twee wedstrijden minder speelde.