Eerste CL-succesje is weinig waard voor AC Milan

AC Milan is er ook in de vierde groepswedstrijd van de Champions League niet in geslaagd om te winnen. De Italianen kwamen thuis tegen FC Porto niet verder dan een gelijkspel. De kans om een ticket voor de knock-outfase te bemachtigen nam daardoor verder af.

AC Milan
AC Milan
1 - 1
FC Porto
FC Porto

Om nog kans te maken op overwintering in de Champions League was vooral voor Milan een overwinning noodzakelijk. De Italianen verloren in het seizoen van de rentree in het miljardenbal de eerste drie groepswedstrijden. Porto was twee weken geleden met 1-0 te sterk, dus Milan had nog een appeltje te schillen met de Portugezen. Daar kwam in de eerste helft echter weinig van terecht.

Porto opende namelijk al na ruim vijf minuten de score in San Siro. Ismaël Bennacer verspeelde de bal aan Marko Grujic, die na een combinatie richting het strafschopgebied ging en de vrijlopende Luis Díaz bediende. De Colombiaan schoof de bal vervolgens in het doel en zorgde voor een vroege Portugese voorsprong. Het was een dramatische start voor Milan, dat lang weinig kansen creëerde en dankzij doelman Ciprian Tatarusanu ontsnapte aan meer tegengoals.

Milan won de drie ontmoetingen in de competitie die na de nederlaag tegen Porto volgden wel en hoopte die vorm door te trekken. Bologna, Torino en AS Roma moesten eraan geloven. Porto bleek vooral in de eerste helft opnieuw een lastigere tegenstander. Na rust kwam Milan beter voor de dag. De thuisploeg dwong meer af en had van de bezoekers een stuk minder te vrezen. Het leverde na een uur met wat geluk de gelijkmaker op. Bennacer zag zijn vrije trap in de muur belanden, Olivier Giroud stuitte nog op doelman Diogo Costa en invaller Pierre Kalulu schoot daarna alsnog raak: 1-1.

Trainer Stefano Pioli zag na de gelijkmaker dat Milan de betere partij bleef en wilde nu ook de voorsprong pakken. Met nog een kwartier op de klok bracht bij Zlatan Ibrahimovic in de ploeg voor Giroud. Bij een goal zou de Zweed de oudste doelpuntenmaker ooit worden in de Champions League. Dat leek ook te gebeuren toen Ibrahimovic na 83 minuten de bal in het doel tikte, maar aangever Theo Hernández stond buitenspel. Zo bleef het bij 1-1 en namen de kansen van Milan op overwintering verder af. De Italianen hebben nu één punt. Later op de avond neemt Liverpool het op tegen Atlético Madrid.