AC Milan heeft geen fout gemaakt op bezoek bij AS Roma. Net als Napoli is de ploeg van Zlatan Ibrahimovic dit seizoen uit de startblokken geschoten.

AS Roma
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Begin deze maand vierde Ibrahimovic zijn veertigste verjaardag en de laatste maanden is de Zweed nog weleens geblesseerd, maar zondagavond in Stadio Olimpico liet de spits maar weer eens zien nog lang niet versleten te zijn. Ibrahimovic nam zijn ploeg bij de hand in de Italiaanse hoofdstad door in de 25ste minuut de score te openen met een kiezelharde vrije trap. Roma had nog wel een muurligger ingeschakeld, maar zonder succes. Het betekende zijn vierhonderdste competitietreffer.

Zeven minuten voor rust leek Ibrahimovic op fraaie wijze de 0-2 in te leiden, maar de Zweed stond buitenspel voordat hij Rafael Leão met de borst bediende. De Portugese spits rondde overigens op fraaie wijze af. Het doelpunt werd echter geannuleerd. In de vijftigste minuut scoorden de bezoekers opnieuw, maar weer ging daar buitenspel aan vooraf. Ibrahimovic nam dit keer een lange bal fraai mee en schoot beheerst binnen. De VAR greep dit keer in.

Het bleek echter uitstel van executie, want zeven minuten later stond het alsnog 0-2 en wéér speelde Zlatan Ibrahimovic de hoofdrol. De spits werd in het strafschopgebied neergelegd door Ibañez en scheidsrechter Fabio Maresca gaf, na kort overleg met de VAR, een penalty. Franck Kessié faalde niet van elf meter en gooide de wedstrijd in het slot.

Al werd het nog even spannend toen Theo Hernandez in de 66ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor Milan verder moest met tien man. Roma, waar Rick Karsdorp tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald door trainer José Mourinho, slaagde er echter pas in de extra speeltijd in te scoren. Dankzij een treffer van voormalig Milan-speler Stephan El Shaarawy werd het uiteindelijk nog 1-2. Door de zege kwam Milan in punten weer gelijk met Napoli. Eerder op de dag had de koploper namelijk met 0-1 gewonnen bij Salernitana.

Napoli en Milan zijn geweldig aan het seizoen beginnen, want na elf wedstrijden hebben beide clubs liefst 31 punten. Napoli slaagde er alleen niet in te winnen op bezoek bij AS Roma (0-0), terwijl AC Milan tijdens het uitduel met Juventus tegen zijn enige puntenverlies van het seizoen aanliep. Pas op 19 december staan beide clubs voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar.