Inter telt af naar de titel na simpele zege op Empoli

Reacties

De strijd om de landstitel in Italië is wel gestreden. Internazionale won maandagavond met 2-0 van Empoli en heeft nog vier zeges nodig in de resterende acht wedstrijden om de Scudetto veilig te stellen. Denzel Dumfries speelde een belangrijke rol in het laatste doelpunt.

Inter telt af naar de titel na simpele zege op Empoli
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 0
Empoli
Empoli

Empoli, strijdend om handhaving, leek op voorhand een hapklaar brokje voor de blauw-zwarte veelvraten uit Milaan. Enige voorzichtigheid was nochtans geboden: vorig seizoen stuntte Empoli in Giuseppe Meazza door met 0-1 te winnen. Die uitslag was al na enkele minuten niet meer mogelijk: Federico Dimarco drukte af vanaf randje zestien. Vooruit, niet zo mooi als in de heenwedstrijd tegen de blauwhemden, maar hij mocht er wezen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inter, met de geblesseerde Stefan de Vrij niet in de selectie en reserverollen voor Dumfries en Davy Klaassen, wilde vervolgens snel zaken doen, maar was niet secuur in de afronding. Razvan Marin, bekend van een ongelukkige passage bij Ajax, was namens de bezoekers gevaarlijk met een afstandsschot. De Roemeen zag zijn pegel over het doel getikt worden. Het was wel het teken voor de bezoekers om iets brutaler te worden. Zodoende was 1-0 een te billijken ruststand.

Na rust werd het niet meteen beter van de ploeg van Simone Inzaghi, maar Empoli toonde zijn tanden niet echt. Inter nam na een uur weer de controle, zonder machtsvertoon. Dumfries kreeg een kwartiertje speeltijd aan het einde, waarin de thuisploeg hoe langer hoe meer vrede nam met de magere marge. Invaller Dumfries had een hoofdrol in het slotakkoord: zijn voorzet vond invaller Alexis Sánchez, die de bal zo kon inschuiven.

Nog vier keer winnen en de buit is dus binnen voor Inter. De volgende tegenstanders tegen Udinese, Cagliari, AC Milan en Torino. Milan moet niet nog verder achterop raken als de rood-zwarten willen voorkomen dat de stadgenoot zichzelf in een rechtstreeks gevecht kroont tot kampioen. Uitstel is mogelijk, maar afstel van dit feestje is niet echt meer voor te stellen.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
35
28
5
2
81-19
+62
89
2
AC Milan
35
21
8
6
67-42
+25
71
3
Juventus
35
18
12
5
48-27
+21
66
4
Bologna
35
17
13
5
49-27
+22
64
5
Atalanta Bergamo
34
18
6
10
63-38
+25
60
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Empoli
Meer over Empoli
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.