'Juventus wil Klopp met De Ligt-miljoenen van topaanvaller beroven'

Reacties

Juventus heeft zich bij Liverpool gemeld voor Roberto Firmino. De Oude Dame is op zoek naar een extra aanvaller en denkt de Braziliaan uit Anfield weg te kunnen kapen. Daarvoor moet het wel de portemonnee trekken.

'Juventus wil Klopp met De Ligt-miljoenen van topaanvaller beroven'

Volgens Corriere dello Sport zou Firmino zelf wel welwillend tegenover de overstap staan. Vanwege de moordende concurrentie bij de nationale ploeg is de Goddelijke Kanarie bang zijn ticket voor het WK in Qatar te verliezen. Dat komt mede door zijn positie bij Liverpool. Sadio Mané vertrok weliswaar uit Engeland, maar trainer Jürgen Klopp heeft in zijn voorhoede behalve over Firmino ook de beschikking over Mohamed Salah, Luis Díaz, Darwin Núñez, Fábio Carvalho en Diogo Jota. Dat maakt het perspectief voor Firmino troebel.

Dat weten de Bianconeri ook. Juventus heeft zich gemeld in Engeland en een bod van ruim twintig miljoen euro gedaan. De Italianen denken daaraan genoeg te hebben, omdat de dertigjarige Firmino nog maar een contract voor een jaar heeft. Financieel is het ook haalbaar, omdat Juventus nog een potje over heeft na de transfer van Matthijs de Ligt. Dat zorgde voor een rijkelijk gevulde portemonnee bij de Serie A-grootmacht.

Hij wordt gezien als de vervanger van Álvaro Morata. De Oude Dame wilde Morata graag nog een keer van Atlético Madrid huren, maar de Spaanse topclub is voorlopig niet bereid mee te werken. Ook Anthony Martial (Manchester United) en Timo Werner (Chelsea) lijken niet haalbaar. Firmino is dat volgens Juve wel, waardoor het vizier op de Braziliaan gericht is.

Firmino speelde 322 officiële wedstrijden voor The Reds. Daarin kwam de Braziliaan tot 98 doelpunten. De aanvaller won in Engeland de Champions League, Premier League, FA Cup, League Cup, Community Shield en het WK voor clubs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.