Juventus verpulvert transferrecord Sassuolo voor Locatelli

Reacties

Juventus heeft de komst van Manuel Locatelli afgerond. De 23-jarige middenvelder, die indruk maakte op het EK, komt over van Sassuolo. Juve huurt Locatelli eerst twee seizoenen, daarna treedt de verplichte optie tot koop in werking. 

Juventus verpulvert transferrecord Sassuolo voor Locatelli
© Pro Shots

Juventus betaalt verspreid over drie jaar een bedrag van 25 miljoen euro plus 12,5 miljoen aan bonussen voor Locatelli, die daarmee met afstand de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie van Sassuolo wordt. Dat record stond de afgelopen jaren nog op naam van Matteo Politano, die in 2019 voor iets meer dan de helft naar Internazionale vertrok.

Locatelli is opgeleid door AC Milan, waar hij in 2016 al doorbrak in het eerste elftal. Op jonge leeftijd speelde hij al 63 officiële wedstrijden voor de Rossoneri. Toen hij in Milaan op de bank belandde, maakte Locatelli de overstap naar Sassuolo, waar hij onder trainer Roberto De Zerbi helemaal opbloeide.

Afgelopen seizoen was Locatelli één van de beste spelers in de Serie A en dus nam bondscoach Roberto Mancini hem mee naar het EK, waar hij een belangrijke rol speelde in het binnenhalen van de titel. Uiteraard kwam er volop interesse los, maar al snel werd duidelijk dat Juventus zijn nieuwe bestemming zou zijn. Het duurde even, maar de club uit Turijn heeft nu ook een akkoord bereikt met Sassuolo over de transfer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. Locatelli
Meer over M. Locatelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.