Juventus heet oude bekende welkom als vervanger van Ronaldo

Reacties

Een half uur nadat Juventus afscheid heeft genomen van Cristiano Ronaldo, heeft het zijn vervanger gepresenteerd. Moise Kean komt over van Everton, waarmee de 21-jarige aanvaller twee jaar na zijn vertrek terug is in Turijn.

Juventus heet oude bekende welkom als vervanger van Ronaldo
© Pro Shots

De komst van Kean diende zich al aan. Al snel na het vertrek van Ronaldo naar Manchester United meldden Italiaanse media dat Juve voor de negenvoudig international van Italië wilde gaan om trainer Massimiliano Allegri voorin genoeg opties te geven. Mauro Icardi werd ook genoemd, maar de Argentijnse spits lijkt bij Paris Saint-Germain te blijven.

Juve meldt dat het Kean voor twee seizoenen huurt van Everton en betaalt daar in totaal zeven miljoen euro voor. Daarna treedt een optie tot koop in werking van 28 miljoen euro als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Dat bedrag kan gespreid over drie jaar worden betaald. Daarnaast zijn er nog drie miljoen euro aan bonussen opgenomen in de deal.

Alles bij elkaar zou de transfer van Kean dus 38 miljoen euro kunnen kosten, acht miljoen meer dan Everton in 2019 aan Juve betaalde. In de Premier League kreeg de Italiaan met Ivoriaanse roots getuige twee goals in 32 duels nooit echt voet aan de grond. Vorig seizoen speelde Kean op huurbasis voor Paris Saint-Germain en scoorde hij beduidend meer: 17 keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. Kean
Meer over M. Kean
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.