Juventus neemt afscheid van Ronaldo en maakt transfersom bekend

Reacties

Juventus heeft dinsdagochtend afscheid genomen van Cristiano Ronaldo. De Italiaanse grootmacht bevestigt dat er met Manchester United een akkoord is bereikt over een transfer van vijftien miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen nog kan oplopen met acht miljoen euro.

Juventus neemt afscheid van Ronaldo en maakt transfersom bekend
© Pro Shots

Daarmee maakt Juve naar eigen zeggen een verlies van circa veertien miljoen euro op de begroting voor het seizoen 2021/22. De transfersom van vijftien miljoen euro mag verspreid over vijf jaar worden betaald. Drie jaar geleden betaalde De Oude Dame nog 117 miljoen euro voor Ronaldo aan Real Madrid. Het contract van de 36-jarige Portugees, die in Turijn naar verluidt 31 miljoen euro per jaar verdiende, liep volgend jaar af.

Nu er na drie jaar een einde komt aan de samenwerking, neemt Juve de moeite om in een bericht op de website uitgebreid afscheid te nemen. 'Op 10 juli 2018 kwamen twee iconen van het Europese en mondiale voetbal bij elkaar', schrijft Juve onder meer. 'De dag dat Cristiano in Turijn arriveerde, was de lucht elektrisch geladen zoals dat op bijzondere dagen gebeurt. De fans van Juve verwelkomden CR7 als een koning, het was een geweldig verhaal.'

Nu komt er een einde aan dat verhaal. Ronaldo scoorde 101 keer in 133 officiële duels en hielp Juve daarmee aan vijf prijzen. 'We hebben samen veel onvergetelijke momenten beleefd. Het heeft geen zin ze nu her te beleven, want iedereen heeft zijn eigen speciale herinnering aan CR7. Iedereen heeft zijn eigen emotie die nu niet meer hoeft te worden afgestoft. Wat is geschreven, zal voor altijd blijven. Het was een geweldig avontuur.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.