Moise Kean: van PSG-joker naar pijnlijk leermoment in League Cup

Reacties

De zomer had op zijn zachtst gezegd beter kunnen verlopen voor Moise Kean. De 21-jarige spits maakte vorig seizoen nog een goede indruk bij Paris Saint-Germain, maar eenmaal terug bij Everton zijn de kaarten heel anders geschud. Dinsdag volgde een nieuwe domper in het League Cup-toernooi.

Moise Kean: van PSG-joker naar pijnlijk leermoment in League Cup
© Pro Shots
Huddersfield Town
Huddersfield Town
1 - 2
Everton
Everton

Everton nam Kean in de zomer van 2019 nog voor 27,5 miljoen euro over van Juventus, maar een groot succes is zijn verblijf in Liverpool nog niet geweest. De Italiaan kwam tot nu toe tot slechts vier goals in 39 optredens. Dominic Calvert-Lewin, Richarlison en James Rodriguez kregen vorig seizoen de voorkeur, waardoor technisch directeur Marcel Brands zocht naar een oplossing.

Die oplossing bleek een verhuur aan Paris Saint-Germain, dat met Kean een extra optie voor de spitspositie aan de selectie toevoegde na het vertrek van Edinson Cavani. Er werd niet al te veel verwacht van de jonge Kean. Maar waar Icardi veelvuldig sukkelde met blessure, bleek Kean de ideale man om op te stellen als sterren als Kylian Mbappé en Neymar rust nodig hadden. De Italiaan scoorde negentien keer in 45 duels.

De goede prestaties van Kean deden speculaties over een langere toekomst in Parijs toenemen. PSG nam geen koopoptie op in de huurovereenkomst met Everton, maar zou de spits graag definitief overnemen. Icardi zou dan het kind van de rekening worden. Het liep anders. Icardi bleef en Kean keerde terug naar Everton, waarna PSG de voetbalwereld op stelten zette met de komst van Lionel Messi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Achraf Hakimi en Gianluigi Donnarumma.

Moise Kean met de grote sterren van Paris Saint-Germain: Kylian Mbappé en Neymar.
© Pro Shots
Moise Kean met de grote sterren van Paris Saint-Germain: Kylian Mbappé en Neymar.

Zo bleef Kean bij Everton, waar hij na het vertrek van Carlo Ancelotti te maken kreeg met Rafael Benítez als nieuwe manager. De zomer begon al met een grote teleurstelling. Kean zat tijdens de beslissende fase van het seizoen bij PSG vaker op de bank dan hem lief was en bondscoach Roberto Mancini nam hem vervolgens niet op in zijn EK-selectie. Een blessure hield hem vervolgens aan de kant in de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijd tegen Southampton (3-1 winst).

In de League Cup-wedstrijd tegen Huddersfield Town kreeg Kean de kans van Benítez, maar de wedstrijd liep uit op een teleurstelling. Everton had het verrassend moeilijk tegen de club uit het Championship. Kean zag een goal afgekeurd worden en kreeg na een klein uur een domme rode kaart. De spits werd neergehaald door Sorba Thomas en uitte vervolgens zijn frustratie door de aanvaller van Huddersfield een beuk te geven. Scheidsrechter Matt Donohue gaf een directe rode kaart.

Uiteindelijk kwam Everton met een 1-2 zege goed weg. Benítez was na afloop niet te spreken over de rode kaart van Kean. 'Dat moment veranderde de hele wedstrijd. We moesten eigenlijk te veel dingen aanpassen aan onze speelstijl. Ik heb het moment niet goed gezien, ik zag alleen dat ze elkaar wat duwden. Het is niet slim. We kunnen niet zo ons geduld verliezen. Maar Moise is een jonge speler, hopelijk leert hij hiervan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.