'Ronaldo probeert met duidelijke boodschap transfer te forceren'

Reacties

Als het aan Cristiano Ronaldo ligt, heeft hij afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd voor Juventus gespeeld. De aanvaller zet in op een transfer naar Manchester City en heeft volgens Italiaanse media aan het bestuur van Juventus laten weten dat hij niet meer voor de club wil uitkomen.

'Ronaldo probeert met duidelijke boodschap transfer te forceren'
© Pro Shots

De sportieve toekomst van de 36-jarige Ronaldo houdt de gemoederen in Italië en Engeland flink bezig. De Portugees zit in zijn vierde seizoen bij Juventus, maar wil vertrekken en terugkeren naar Manchester, waar hij eerder voor Manchester United uitkwam. Afgelopen weekend begon hij tegen Udinese al niet in de basis bij Juventus en dat zou te maken hebben met zijn vertrekwens.

© Pro Shots

Dat laatste werd ontkend door het Juventus-bestuur, dat donderdag een onderhoud had met de zaakwaarnemer van Ronaldo. Jorge Mendes werd op de vingers getikt: bij Juventus balen ze ervan dat de belangenbehartiger zo druk bezig is met een transfer voor Ronaldo, terwijl City nog helemaal geen akkoord heeft bereikt met Juventus over de transfervoorwaarden. Sterker nog: de Engelse kampioen heeft nog niet eens een bod uitgebracht.

Beweerd wordt dat City Ronaldo, die nog een eenjarig contract heeft in Turijn, transfervrij wil hebben. De Engelsen weten dat Juventus van het enorme salaris van de Portugees (zo'n 31 miljoen euro per jaar) af wil en proberen van die situatie te profiteren. Juventus wil echter wel degelijk ook nog een transfersom hebben en zet in op een bedrag van zo'n 25 miljoen euro.

Ronaldo wacht gespannen af, maar ziet de transferdeadline naderen. Hij probeert wat schot in de zaak te krijgen en heeft volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio laten weten dat hij niet meer voor Juventus wil spelen. Ronaldo zou zelfs al zijn kluisje in de kleedkamer hebben leeggemaakt. Voor de competitiewedstrijd tegen Empoli van zaterdagavond hoeft Massimiliano Allegri niet op zijn sterspeler te rekenen.

De belangrijkste stap moet dus nog worden genomen (lees: een akkoord tussen de clubs), maar ook de Italiaanse media denken nu dat een vertrek van Ronaldo nabij is. Op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport wordt de aanvaller al uitgezwaaid. Ronaldo speelde (tot dusver) 134 wedstrijden voor Juventus en was daarin 101 keer trefzeker. De Oude Dame is reeds op zoek naar een vervanger voor Ronaldo en denkt volgens Italiaanse media onder meer aan Mauro Icardi van Paris Saint-Germain en Moise Kean van Everton. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.