Juventus heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Internazionale. Cristiano Ronaldo bewees maar weer eens verre van versleten te zijn.

Juventus
2 - 1
Parma
Parma

Eerder op de zondag kwam er voor Juventus goed nieuws uit het zuidelijkste punt van de hak van Italië. Internazionale kwam op bezoek bij Lecce niet verder dan 1-1, waardoor de koploper uit Turijn net als vorige week twee punten kon uitlopen op de Nerazzurri. Dan moest er wel gewonnen worden van Parma, de club van Juve-aankoop Dejan Kulusevski. De van Atalanta Bergamo gehuurde Zweed werd onlangs voor 35 miljoen euro overgenomen.

Pas komende zomer maakt Kulusevski de overstap naar Turijn, waar hij ploeggenoot wordt van Matthijs de Ligt. De verdediger had tegen Parma weer een basisplaats nadat zijn concurrent Merih Demiral vorige week tegen AS Roma een kruisbandblessure opliep. Cristiano Ronaldo was zondagavond de grote man aan de kant van Juventus, dat kort voor rust op voorsprong kwam door een van richting veranderd schot van de Portugees.

Parma kwam tien minuten na rust vanuit het niets op gelijke hoogte; invaller Andreas Cornelius kopte een corner binnen. Drie minuten later had Juventus de voorsprong echter weer te pakken en opnieuw was Cristiano Ronaldo de gevierde man. Dit keer schoot hij binnen na voorbereidend werk van Paulo Dybala. Na zijn dubbelslag tegen Parma staat Cristiano Ronaldo op zestien doelpunten dit seizoen in zeventien competitiewedstrijden.

De 34-jarige aanvaller scoorde voor de zevende wedstrijd op rij namens Juventus. Cristiano Ronaldo is de eerste speler die dat voor elkaar krijgt na David Trezeguet in 2005. Dit kalenderjaar heeft de Portugees sowieso de smaak te pakken, want in drie duels was hij al zes keer trefzeker. De twee doelpunten tegen Parma leverden Juventus drie punten op en de ploeg van trainer Maurizio Sarri heeft nu vier punten voorsprong op Internazionale.