'Zweedse De Bruyne' is klaar voor eerste kennismaking met Juve-publiek

Reacties

Juventus kwam bij het openen van de winterse transfermarkt direct in actie en maakte op de tweede dag van januari melding van het vastleggen van Dejan Kulusevski. Zondag zien de fans van Juve hem voor het eerst in actie in het Allianz Stadium, maar zij hopen dat de Zweed zich nog even rustig houdt.

'Zweedse De Bruyne' is klaar voor eerste kennismaking met Juve-publiek
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Parma
Parma

Kulusevski speelde tot dusver pas 22 wedstrijden in de Serie A, waarvan negentien in het lopende seizoen. Toch legde Juventus zonder enige twijfel 35 miljoen euro op tafel voor de talentvolle aanvaller. Deze transfersom kan door bepaalde bonussen zelfs nog oplopen tot maximaal 44 miljoen euro. De Oude Dame is met deze deal de concurrentie uit binnen- én buitenland te slim afgeweest. Internazionale, Manchester City, Liverpool en Paris Saint-Germain hadden naar verluidt ook serieuze interesse, maar zij vissen achter het net.

Op de foto met Juventus-supporters na de medische keuring, begin januari.
© Pro Shots
Op de foto met Juventus-supporters na de medische keuring, begin januari.

Juventus maakt de forse transfersom over naar Atalanta Bergamo, de club die Kulusevski als jonge jongen op het spoor kwam in de jeugdopleiding van Brommapojkarna. Kulusevski was pas vijftien jaar oud toen hij zijn koffers pakte en naar Italië verhuisde. Hij maakte veel indruk in de jeugdteams van Atalanta, waar hij al op de radar van Juventus verscheen, en werd een jaar geleden beloond met een debuut in de Serie A. Kulusevski mocht als invaller ruim een kwartier meedoen tegen Frosinone.

Gian Piero Gasperini liet Kulusevski later ook nog invallen tegen AC Milan en Torino, maar in de laatste zes competitiewedstrijden van het seizoen deed hij geen beroep meer op de jonge Zweed. Ook voor dit seizoen kon Gasperini Kulusevski niet veel speeltijd beloven bij het uiterst succesvolle Atalanta. Besloten werd daarom om de aanvaller te verhuren aan Parma. Die stap is voor Kulusevski vrij goed uitgepakt.

De jongeling vond als naar binnen dribbelende rechtsbuiten al snel zijn draai in het team van Roberto D'Aversa. Kulusevski speelt met een grote lach op zijn gezicht, passeert tegenstanders met zijn kenmerkende versnelling alsof zij er niet staan en was in de eerste seizoenshelft goed voor vier doelpunten en zeven assists. 'Ik weet dat als ik te veel na ga denken, ik niet goed speel', zei Kulusevski tegen DAZN. 'Dus ik probeer te voetballen zoals ik dat deed als kind, toen ik alleen maar bezig was met het maken van plezier. Als ik plezier heb, ben ik op mijn sterkst.'

© Pro Shots

Andreas Engelmark is niet verbaasd door de spectaculaire ontwikkeling die Kulusevski doormaakt. 'Ik zie overeenkomsten tussen Dejan en Arjen Robben', zei de jeugdtrainer van de technicus bij Brommapojkarna onlangs in gesprek met de Daily Mail. 'Maar hij kan ook in het centrum uit de voeten. Zijn dribbel lijkt op die van Robben, maar verder doet hij me meer denken aan een speler als Sergej Milinkovic-Savic. Dejan is een beetje een mix tussen deze twee spelers, dat maakt hem uniek. Ik hoor dat hij in Italië zelfs wordt vergeleken met Kevin De Bruyne. Dat is een enorm compliment voor hem.'

Juventus ziet wel toekomst in de 'Zweedse De Bruyne' en maakte van Kulusevski de op een na duurste Zweed aller tijden, na Zlatan Ibrahimovic. Afgesproken werd echter dat de multifunctionele dribbelaar het seizoen op huurbasis afmaakt bij Parma, waarmee Kulusevski zondag dus op bezoek komt in het stadion dat hij vanaf de zomer zijn thuisbasis mag noemen. Het is de hoogste tijd voor een eerste kennismaking met het Juventus-publiek.

De wedstrijden in speelronde 20 van de Serie A:


Za 18 jan. 2020

Zo 19 jan. 2020

Ma 20 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.