Nieuwe zeperd Inter, Rebic redt Milan en Balotelli pakt supersnel rood

Internazionale heeft opnieuw duur puntenverlies opgelopen in de titelstrijd. AC Milan won thuis van Udinese dankzij een invaller.

Lecce
Lecce
1 - 1
Internazionale

Vorige week speelde Inter in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Atalanta Bergamo, waardoor Juventus los aan kop kwam in de Serie A. Alessandro Bastoni veroorzaakte tegen Atalanta in de slotfase een strafschop, maar Luis Muriel miste die. De jonge verdediger maakte een week later zijn fout goed en kopte de Nerazzurri in de 72ste minuut op voorsprong.

Lecce kwam echter nog op gelijke hoogte en dat was meer dan verdiend. Marco Mancosu tikte van dichtbij een voorzet van Zan Majer binnen. Eerder in de wedstrijd had de thuisclub al een strafschop gekregen, maar die werd door de VAR teruggedraaid. In de slotfase kwam Inter, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, nog goed weg toen een vrije trap van Filippo Falco tegen de paal belandde.

Het bleef dus 1-1 in Stadio Via del Mare, waardoor Juventus zondagavond bij een thuiszege op Parma vier punten voorsprong kan nemen op Internazionale.

AC Milan
AC Milan
3 - 2
Udinese
Udinese

Eerder op de zondagmiddag won AC Milan in eigen huis op de valreep van Udinese, waar Bram Nuytinck en William Troost-Ekong een basisplaats hadden en Hidde ter Avest als invaller zijn opwachting maakte.

Niet Zlatan Ibrahimovic maar Ante Rebic was de grote man in San Siro. De van Eintracht Frankfurt gehuurde aanvaller viel aan het begin van de tweede helft in en scoorde twee keer, waaronder de winnende treffer diep in de extra speeltijd.

Milan-trainer Stefano Pioli hield sterspelers Lucas Paquetá, Krzysztof Piatek en Suso opnieuw de volledige wedstrijd op de bank.

Brescia
Brescia
2 - 2
Cagliari
Cagliari

Mario Balotelli kwam pas in de 74ste minuut bij een 2-2 stand binnen de lijnen bij Brescia, maar had niet lang nodig om de aandacht voor zich op te eisen. De spits kreeg kort na elkaar twee gele kaarten voor eerst een karatetrap en daarna aanmerkingen op de leiding en moest het veld acht minuten na zijn rentree dus alweer verlaten. Door zijn rode kaart mist hij volgende week het thuisduel met zijn oude liefde AC Milan. Het bleef overigens 2-2 in Stadio Mario Rigamonti.