Buffon wil geen rolmodel zijn: 'Niet de behoefte om mensen op te voeden'

Reacties

Hij is 41 jaar, wordt deze maand nog 42 jaar, maar lijkt niet kapot te krijgen. Juventus-keeper Gianluigi Buffon is een voorbeeld voor jong en oud, maar heeft nu verklapt dat hij niet zo veel heeft met die rol.

Buffon wil geen rolmodel zijn: 'Niet de behoefte om mensen op te voeden'
© Pro Shots

Buffon mocht afgelopen woensdag in de achtste finale van het toernooi om de Coppa Italia (4-0 winst op Udinese) weer eens opdraven. Hij moet het dit seizoen vooral doen met een plek op de bank, als eerste goalie Wojciech Szczesny onder de lat staat. Vorige maand keepte Buffon echter ook weer eens een competitieduel: tijdens de 1-2 zege bij Sampdoria ontbrak zijn Poolse concurrent, de Italiaanse veteraan verving hem.

Met dat optreden evenaarde Buffon een schitterend record: het was zijn 647ste optreden in de Serie A, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met AC Milan-icoon Paolo Maldini. In totaal was het zijn 909de wedstrijd als profvoetballer, en zijn 701ste competitiewedstrijd, aangezien hij ook een jaar in de Serie B én een jaar in de Ligue 1 speelde. Tot slot onttroonde hij Allesandro Del Piero als speler met de meeste wedstrijden voor Juventus: 479 om 478.

Al die mijlpalen maken van Buffon een absoluut icoon, een status waar hij zelf moeite mee heeft. 'Het zijn prestaties die me trots maken, dat mag ook', zo stelt hij tegenover Calciomercato.com. 'Het leven bestaat uit offers en zweet, maar ook uit mooie dingen, zoals dit. Maar ik wil geen voorbeeld zijn voor kinderen en andere mensen', zo stelt de goalie. 'Dat is niet mijn doel, ik voel niet de behoefte om mensen op te voeden. Veel mensen verwachten dat ik zo'n rol op me neem, maar die taak van de opvoeding van kinderen ligt toch echt bij de ouders.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.