Jong PSV lacht het laatst tegen Jong Ajax na opvallende goal Jiménez

De beloftenclash van donderdagavond in de Keuken Kampioen Divisie is geëindigd zonder winnaar. Jong PSV en Jong Ajax hielden elkaar in evenwicht in het Philips Stadion, waar Joël Drommel twee keer moest vissen.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

De basisplaats van Drommel werd eerder al aangekondigd. De doelman reisde niet mee met de hoofdmacht naar Zuid-Spanje, maar zou pas aansluiten na de wedstrijd tegen Jong Ajax. Zo speelde Drommel zijn tweede officiële wedstrijd van het seizoen. De keeper werd in de eerste helft nota bene door medespeler Jeremy Antonisse getest. De aanvaller speelde op niet zo'n handige wijze terug op Drommel, die de bal knap aannam en vervolgens wegwerkte.

Jong PSV ontsnapte daar aan meer schade, maar kwam voor rust wel op achterstand. Jaydon Banel schoot eerst tegen tegenstander Livano Comenencia op, maar was in de rebound alsnog trefzeker. De thuisploeg kwam na rust op gelijke hoogte via Mathijs Tielemans, die na een solo raak schoot.

Heel lang kon Jong PSV niet genieten van die goal, want aan de andere kant zat de bal er een dikke vijf minuten later alweer in. Silvano Vos was Comenencia bij een afgeslagen voorzet te slim af en klopte vervolgens ook Drommel in de rechterhoek. De ingreep van de doelman was niet overtuigend, maar kostte Jong PSV uiteindelijk niet de wedstrijd. Een hoekschop van invaller Mylian Jiménez vloog namelijk in één keer in het doel na miscommunicatie tussen keeper Charlie Setford en aanvaller Christian Rasmussen, die bij de eerste paal stond. Zo eindigde de wedstrijd in 2-2.