Janssen blijft Antwerp trouw en hoopt op terugkeer Stengs

Reacties

Een vertrek bij Antwerp FC is voor Vincent Janssen deze zomer simpelweg geen optie. De 29-jarige spits zegt het zo naar zijn zin te hebben, dat geïnteresseerde clubs zich niet eens hoeven te melden.

Janssen blijft Antwerp trouw en hoopt op terugkeer Stengs
© Pro Shots

De Brabander was lang ver van huis. Een huurperiode bij Fenerbahçe in het seizoen 2017/18 was al een avontuur en in 2019 vertrok hij naar de andere kant van de wereld, om in Mexico bij Monterrey te gaan spelen. Na drie jaar daar tekende hij een jaar geleden een vierjarig contract bij Antwerp. De ambitieuze club van technisch directeur Marc Overmars en coach Mark van Bommel werd in het voorbije seizoen voor het eerst sinds 1957 kampioen. Mede dankzij Janssen, die in de strijd om de titel uiteindelijk achttien keer scoorde.

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt de Nederlander dat zijn debuutseizoen in Antwerpen naar meer smaakt. Janssen is duidelijk als hem gevraagd wordt of andere clubs bij hem hebben aangeklopt: 'Ik heb mijn agent duidelijk gemaakt dat ik daar geen oren naar heb. Ik ben niet van plan om te vertrekken. Ik hoef er ook niks over te horen. Ik ben al wel op wat plekjes geweest en nu merk ik pas hoe fijn het is als je je ergens goed thuis voelt. Dat is voor mij op dit moment veel belangrijker dan het nog eens in een topcompetitie te proberen.'

Stengs
De Nederlandse invloeden waren niet alleen buiten de lijnen vorig seizoen groot bij de kampioen van België. Janssen was naast Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Calvin Stengs een van de vier Nederlandse spelers in de selectie van Van Bommel. Na één seizoen bij Antwerp is de toekomst van Stengs nu ongewis, nu hij na zijn huurperiode is teruggekeerd naar OGC Nice.

Janssen ging onlangs een paar dagen met Stengs op vakantie naar Italië. Weet hij of de buitenspeler annex aanvallende middenvelder opnieuw naar Antwerp komt? Janssen: 'Ik zou graag hebben dat hij komt, maar ik ga er niet alleen over, jammer genoeg. Anders zou ik het wel weten. Hij is gewoon een heel belangrijke speler, zowel op het veld als in de kleedkamer.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.