Van Bommel en Antwerp kampioen van België na werkelijk bizarre ontknoping

Reacties

Antwerp FC heeft zich zondag na een onwaarschijnlijke ontknoping gekroond tot kampioen van België. Toby Alderweireld maakte in de 94ste minuut op weergaloze wijze de beslissende goal in de kraker tegen RC Genk. Op een avond waar zowel Genk als Union Saint-Gilloise lange tijd virtueel kampioen was, ging de titel dus toch nog naar de ploeg van Mark van Bommel.

Van Bommel en Antwerp kampioen van België na werkelijk bizarre ontknoping
Genk
Genk
2 - 2
Antwerp
Antwerp

Antwerp dacht de titel afgelopen week al binnen te hebben, maar een late treffer van Union verpestte het feestje van Mark van Bommel en zijn ploeg. Evengoed begon Antwerp de topper tegen Genk nog als koploper. Van Bommel had basisplaatsen ingeruimd voor Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen en Gyrano Kerk.

Janssen liet zich zien in de openingsfase en nam het doel van Genk meerdere keren onder vuur, maar de thuisploeg gaf weinig weg. In de slotminuten van een gespannen eerste helft sloegen de gastheren alsnog toe. Na een fraaie aanval schoot Tolu Arokodare de bal langs Antwerp-doelman Jean Butez: 1-0. En dus was plotseling niet meer Antwerp, maar RC Genk voor even virtueel kampioen.

Een kwartier na rust kwam het antwoord van Antwerp. Kerk werkte, via een Genks been, de 1-1 binnen. De gasten gingen daarna vol op zoek naar een winnende treffer, maar ook Genk bleef op de deur beuken. Tot tweemaal toe dacht de thuisploeg aan een strafschop, maar die kwam er niet. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 2-1. Na een hoge voorzet legde Mike Trésor de bal terug op Bryan Heynen die afrondde.

Genoeg voor het kampioenschap bleek het toch niet te zijn. Union stond immers voor tegen Club Brugge, dat in principe nergens meer voor speelde. De formatie van Brussel lag zo lange tijd op pole position, maar gaf het tóch nog weg tegen Brugge. Shion Homma, Noa Lang en Cissé Sandra scoorden en elimineerden Union zo uit de titelrace.

In de vierde minuut van de extra tijd was Genk dus nog altijd virtueel kampioen, maar toen kreeg Alderweireld de bal. De ervaren verdediger ramde hem werkelijk magistraal in de bovenhoek en zorgde daarmee voor een orkaan van vreugde bij Van Bommel en Antwerp. Het eerste kampioenschap 1957 is binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
1 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Ook Union speelde op de slotdag nog voor de landstitel, de eerste in 88 jaar. Met Bart Nieuwkoop en Oussama El Azzouzi in de basis moest dan in ieder geval gewonnen worden van Club Brugge. Simon Adingra kreeg in de negentiende minuut dé kans om de score te openen, maar schoof de bal naast het doel van de gasten.

Binnen een minuut na rust was het alsnog raak voor Adinga, die ditmaal de vere hoek naast Simon Mignolet wist te vinden: 1-0. Door de tussenstand bij Genk - Antwerp was Union daardoor virtueel kampioen.

Dat gaf de Brusselse formatie energie voor tien. Victor Boniface en Adingra kregen kansen op een tweede treffer. Club Brugge hield het echter spannend. En sloeg in de slotfase dus nog driemaal toe. Union liet het zo door de vingers glippen en moest zijn meerdere erkennen in Antwerp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.