Jansen verklaart absentie Letschert en denkt aan wijzigingen bij AZ

Reacties

Timo Letschert mag vertrekken bij AZ, zo is bevestigd door trainer Pascal Jansen. De coach legde uit dat de verdediger niet is geselecteerd voor de uitwedstrijd tegen FK Jablonec omdat er bij de Alkmaarders weinig perspectief meer is voor de 28-jarige mandekker.

Jansen verklaart absentie Letschert en denkt aan wijzigingen bij AZ
© Pro Shots
FK Jablonec
FK Jablonec
1 - 1
AZ
AZ

Letschert heeft bij AZ nog een contract tot medio 2023, hij kwam in september vorig jaar transfervrij over van Hamburger SV. De voormalige speler van onder meer FC Utrecht en Sassuolo speelde dit seizoen maar weinig. Letschert verloor vroeg in het seizoen zijn basisplaats en kwam op 23 september voor het laatst in actie.

'Hij is niet geselecteerd', verklaarde Jansen tijdens zijn persconferentie in Tsjechië de afwezigheid van Letschert, zo is te lezen op de AZ-site. 'In overleg met elkaar zijn we tot de conclusie gekomen dat hij elders zijn toekomst gaat zoeken. Hij zit in een fase van zijn carrière waarin je gewoon wilt spelen en zijn perspectief hier is beperkt.'

Wijzigingen
Jansen werd op weg naar de uitwedstrijd tegen Jablonec gevraagd naar de mogelijke gevolgen van de zwakke prestaties in de competitie. AZ won slechts een van zijn laatste vier wedstrijden in de Eredivisie en staat twaalfde. 'Ik ben geen voorstander van veel wijzigingen, maar heb tegelijkertijd genoeg spelers tot mijn beschikking die het gewenste niveau kunnen brengen. Als je dan ziet dat we nog niet het niveau halen dat we nastreven, dan komt natuurlijk wel het moment dichterbij dat er wijzigingen gaan plaatsvinden', gaf de coach eerlijk toe.

Linksback Owen Wijndal denkt dat AZ de frustratie over de povere prestaties in eigen land donderdagavond in de Conference League van zich af kan schudden. Wordt er een punt gepakt tegen Jablonec, dan zijn de Alkmaarders als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale in de Conference League. Wijndal: 'Ik heb er alle vertrouwen in dat wij de klus gaan klaren en met die doelstelling zijn wij ook naar Jablonec gekomen. Wel denk ik dat het een lastige wedstrijd wordt, maar wij moeten Jablonec kunnen verslaan met het spel dat we willen spelen.'

Jablonec
Voor de selectie van Jablonec moet de worsteling van AZ in eigen land herkenbaar zijn. De Tsjechen staan dertiende in de competitie. Trainer Petr Rada wilde het liever niet hebben over de slechte vorm. 'Ik heb nu liever even niet dat je als een journalist acteert. We kennen de situatie en moeten ons nu focussen op de Conference League, laten we het niet over de competitie hebben. Wij vragen ons ook af waarom we het zo lastig hebben. We moeten geloven in onszelf en zorgen voor de ommekeer', aldus Rada, die met zijn ploeg in de Conference League wel uitzicht heeft op overwintering. De belangen zijn gezien de stand in Groep D groot donderdagavond.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
4
2
0
8-3
+5
14
2
Randers FC
6
1
4
1
9-9
0
7
3
FK Jablonec
6
1
3
2
6-8
-2
6
4
CFR Cluj
6
1
1
4
4-7
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.