Jansen kan tegen Vitesse voorganger Slot voorbij streven

Reacties

Na een moeizame start als hoofdtrainer van AZ, heeft Pascal Jansen met zijn ploeg de weg omhoog gevonden. Dankzij vier competitiezeges op rij in februari, hebben de Alkmaarders de tweede plek op de ranglijst in het vizier, met twee punten achterstand op PSV. Komende zondag kan AZ in een directe confrontatie de voorsprong op nummer vier Vitesse vergroten.

Jansen kan tegen Vitesse voorganger Slot voorbij streven
Vitesse
Vitesse
2 - 1
AZ
AZ

Mocht er zondag gewonnen worden in Arnhem, dan streeft Jansen het puntengemiddelde van zijn voorganger Arne Slot voorbij. Slot behaalde als hoofdcoach van AZ, verdeeld over twee seizoenen, in 34 Eredivisie-duels 73 punten. Dat is een gemiddelde van 2,15 per wedstrijd. Jansen staat momenteel op 32 punten uit vijftien competitiewedstrijden, een gemiddelde van 2,13. Bij winst op Vitesse stijgt dat naar 2,19 punten per wedstrijd. Het puntengemiddelde van Slot in het huidige Eredivisie-seizoen was 1,89 (zeventien uit negen). De vorige AZ-coach werd ontslagen, nadat hij in gesprek bleek met Feyenoord over een toekomstige overstap. De toekomst van Jansen in Alkmaar is nog niet duidelijk. Later dit seizoen beslist de clubleiding of hij ook volgend seizoen als hoofdtrainer voor de groep staat.

Jansen heeft zondag in het Gelredome een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking. Het meespelen van Fredrik Midtsjø is nog een vraagteken: de Noorse middenvelder hield aan de woensdagtraining lichte hamstringklachten over. Maar over het algemeen maakt de vaste basisploeg van AZ een fitte indruk, terwijl Jansen amper rouleert binnen zijn startopstelling. 'Dat heeft te maken met ons totale trainingsprogramma', legt hij uit. 'We trainen hard en veel en secuur. Je kunt nooit uitsluiten dat spelers iets oplopen. We zoeken de grenzen op en soms gaan we eroverheen. Maar alles gebeurt hier met een idee. Het moet topsportgericht én verantwoord zijn.'

Bekijk hoe AZ zich weer meldde in de bovenste regionen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.