AZ stuurt trainer Slot weg

Reacties

Arne Slot is niet langer de trainer van AZ. De clubleiding heeft besloten om de coach weg te sturen. Dit nieuws volgt een dag nadat bekend is geworden dat Slot de belangrijkste kandidaat is om de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord te worden. AZ meldde later in een verklaring dat Slot niet meer de volledige focus op de club had.

AZ stuurt trainer Slot weg
© Pro Shots

Advocaat en Feyenoord gaan na dit seizoen uit elkaar, waardoor Feyenoord op zoek moest naar een nieuwe coach. In die zoektocht is technisch directeur Frank Arnesen uitgekomen bij Slot, meldde VI vrijdag.

Slot volgde vorig jaar John van den Brom op als trainer van AZ, daarvoor was hij al twee jaar verbonden aan de Alkmaarders als assistent-trainer. Onder leiding van Slot schopte AZ het tot de tweede plek in het vorige afgebroken seizoen. De club bleef prima in het spoor van Ajax, maar had aan het einde van de afgebroken rit een minder doelsaldo.

In de Eredivisie begon AZ dit seizoen met vijf remises, tegen PEC Zwolle, Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam, VVV-Venlo en ADO Den Haag werd niet gewonnen. Met name het duel met Sparta was opvallend: AZ gaf een 0-4 voorsprong weg op Het Kasteel. Na vier opeenvolgende zeges staat AZ momenteel zevende in de Eredivisie.

AZ speelt zondag dus zonder Slot als trainer een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, afgelopen donderdag boekte de club nog een knap resultaat in de groepsfase van de Europa League. Tegen Napoli werd het in Alkmaar 1-1, waardoor AZ met nog één wedstrijd te gaan overwintering in de Europa League in eigen handen heeft.

Poll (gesloten) Is Arne Slot de ideale kandidaat om Dick Advocaat op te volgen als trainer bij Feyenoord?
  • 54% Ja (4.666 stemmen)
  • 46% Nee (4.029 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.