AZ verklaart breuk met Slot: 'Willen een trainer die volledig gefocust is op AZ'

Reacties

Arne Slot was volgens de clubleiding van AZ niet meer volledig gefocust op zijn werk bij AZ. Dit heeft de club in een statement naar buiten gebracht. Slot werd zaterdagochtend ontslagen door de Eredivisionist.

AZ verklaart breuk met Slot: 'Willen een trainer die volledig gefocust is op AZ'
© Pro Shots

VI meldde vrijdag dat Slot de belangrijkste kandidaat was om de vertrekkende Feyenoord-trainer Dick Advocaat op te volgen. Na dit bericht besloot het bestuur in gesprek te gaan met Slot. 'Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ', zijn de duidelijke woorden van directeur voetbalzaken Max Huiberts.

Pascal Jansen zal het seizoen afmaken als trainer van AZ, hij is sinds 2018 assistent-trainer bij de club en was hiervoor onder andere trainer van Jong PSV. Robert Franssen schuift vanuit de jeugdopleiding door als assistent.

Slot volgde vorig jaar John van den Brom op als trainer van AZ, daarvoor was hij al twee jaar verbonden aan de Alkmaarders als assistent-trainer. Slot was behoorlijk succesvol als hoofdtrainer van AZ, met goede prestaties in de Eredivisie en Europees succes. 'We willen Arne bedanken voor de afgelopen drieënhalf jaar, de successen die we met elkaar hebben behaald en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan', aldus Huiberts.

Voor AZ moet de knop nu om richting het thuisduel met FC Groningen van komende zondag. Daarna wacht de belangrijke Europese wedstrijd tegen NK Rijeka, bij winst is AZ zeker van een plek in de knock-outfase van de Europa League.

Poll (gesloten) Is Arne Slot de ideale kandidaat om Dick Advocaat op te volgen als trainer bij Feyenoord?
  • 54% Ja (4.666 stemmen)
  • 46% Nee (4.029 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.