'Aangeslagen' Koopmeiners: 'Slot was een fantastische trainer'

Reacties

Chaotisch, hectisch en apart: zo typeerde AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners de afgelopen dagen bij de Alkmaarse club. Coach Arne Slot werd op straat gezet omdat hij in verregaande onderhandelingen zou zijn met Feyenoord. Tot overmaat van ramp verloor AZ zondag met 1-2 van FC Groningen, inclusief twee rode kaarten. 

'Aangeslagen' Koopmeiners: 'Slot was een fantastische trainer'
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 2
FC Groningen
FC Groningen

'Je wilt een paar chaotische dagen met een winstpartij aan de kant zetten en de week alsnog goed afsluiten, maar dat hebben we niet gedaan', zo analyseerde Koopmeiners de nederlaag tegen FC Groningen. De captain zelf had nog voor de 1-0 gezorgd, maar door goals van Ahmed El Messaoudi werd het 1-2 voor de Groningers. Tot overmaat van ramp kregen Fredrik Mitdsjø en Bruno Martins Indi een rode kaart. 

Wat het ontslag van Slot had gedaan met de voorbereiding op het duel met FC Groningen? 'Dat is het gekke aan de voetbalwereld: zo spreek je de trainer en zo zit hij in de auto naar huis. Het was een bijzondere dag die je niet veel meemaakt. Je bent ook een soort van aangeslagen, hoewel we wel achter het besluit staan. Het is gewoon een uiterst ongelukkig einde. Arne was een fantastische trainer. De laatste jaren als hoofdtrainer, maar daarvoor ook al als assistent. Namens het team wil ik hem dan ook onwijs bedanken en hem succes wensen', zei hij bij FOX Sports.

Koopmeiners sprak Slot zaterdagavond nog uitgebreid via de telefoon: 'Hij heeft mij en het team bedankt. De samenwerking was ontzettend prettig en ik had ook alleen met hem als trainer te maken. Hoe de andere gesprekken van hem zijn gegaan, zijn voor mij niet relevant', aldus Koopmeiners, die stelt dat binnen de spelersgroep begrip was voor het besluit om de coach te ontslaan. 'Iedereen heeft een eigen mening. Jongens reageerden in eerste instantie uit emotie.'

De AZ-captain sprak eveneens zijn vertrouwen uit in Slots opvolger Pascal Jansen: 'We hebben het volste vertrouwen in Pascal en dat hadden we vandaag graag willen laten zien. Dat is niet gelukt', zei Koopmeiners, die de rode kaarten 'niet slim' vond. 'Dat mogen we onszelf verwijten. Je weet dat FC Groningen gaat pushen na die eerste rode kaart. Dan krijg je ook nog een tweede. Laat ik daar maar niets over zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.