Jansen denkt terug aan slapeloze nachten en heeft slecht nieuws over Mijnans

Reacties

AZ moet het de rest van 2023 stellen zonder Sven Mijnans. De middenvelder heeft tegen FC Volendam een knieblessure opgelopen en zal dit kalenderjaar niet meer spelen. Dat kwam naar buiten op de persconferentie van trainer Pascal Jansen, daags voor de tweede wedstrijd tegen Zrinjski Mostar.

Jansen denkt terug aan slapeloze nachten en heeft slecht nieuws over Mijnans
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar

Voor de Alkmaarders is het de wedstrijd van de laatste kans in Poule E van de Conference League, waarin AZ al op achtervolgen is aangewezen sinds de ploeg in de eerste speelronde een riante 0-3 voorsprong volledig te grabbel gooide. Mostar won met 4-3, Jansen biecht op dat hem dat twee nachten wakker heeft gehouden.

'Die nacht in Bosnië heb ik weinig geslapen, en de nacht erop was ook moeizaam. Je kunt enigszins inschatten hoe ik me heb gevoeld. Wij moeten ons richten op hetgeen we kunnen beïnvloeden, want we hebben iets recht te zetten. Het is nog steeds moeilijk te bevatten wat daar is gebeurd. We hadden die punten er graag bij gehad, maar we moeten dealen met de huidige realiteit', sprak Jansen.

Na enkele moeizame weken boekte AZ zondag eindelijk weer een overwinning – in het AFAS Stadion was de ploeg veel te sterk voor FC Volendam. Is Jansen fan van het adagium never change a winning team, hetgeen dus opnieuw een reserverol voor Dani de Wit in zou houden? Het lijkt er wel op. 'Het is zeker een optie om daaraan vast te houden. Het veldspel zag er goed uit en we hebben een goede wedstrijd gespeeld, dat hadden we ook nodig. Het is niet heel logisch om dan meteen aan andere koers te varen, maar uitsluiten doe ik het niet.'

En dan was er dus het slechte nieuws over Mijnans. 'Sven is naar verwachting dit kalenderjaar niet meer inzetbaar. Hij heeft een blessure opgelopen aan de binnenkant van zijn knie, dus we hopen dat hij op 2 januari fit in het vliegtuig stapt naar ons trainingskamp. Dat is een heel vervelende tegenvaller, met name voor Sven. Hij heeft heel veel goede dingen laten zien voor ons, maar nu moet hij even pas op de plaats maken', sprak de coach.

Jansen sprak ook twee wensen uit: de eerste is dat ook linksback Mees de Wit weer fit is als de Alkmaarse ploeg zich gaat voorbereiden op de tweede seizoenshelft, de tweede is dat Aston Villa wint van Legia Warschau. Als de Poolse ploeg een resultaat haalt in Birmingham, sluiten de Europese luiken voor AZ, ongeacht het eigen resultaat. 'Ik ga ervan uit dat Aston Villa zijn plicht zal doen. We zijn van hen afhankelijk, maar moeten in eerste instantie onze eigen wedstrijd spelen.'

VI lichtte al uit hoe het pad van AZ naar de knock-outfase eruit ziet:

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Meer S. Mijnans
Meer over S. Mijnans
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.