Elftal van de Week: dominant AZ, PSV en Feyenoord leveren één speler

Reacties

AZ is met vijf spelers in VI's Elftal van de Week de grote winnaar van speelronde 25 in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen overtuigend van Excelsior en liepen daardoor verder uit op achtervolger Ajax, de nummer vijf.

Elftal van de Week: dominant AZ, PSV en Feyenoord leveren één speler
© Pro Shots

AZ was zondag na een klein half uur al klaar met Excelsior. Na 25 minuten stond het 3-0 door goals van Dani de Wit, Vangelis Pavlidis en Sven Mijnans. Laatstgenoemde maakt in de tweede helft ook nog zijn tweede doelpunt en de 4-0 voor de thuisploeg.

Mijnans werd tegen Excelsior beoordeeld met een 8 en is VI's Speler van de Week. Zijn teamgenoten De Wit, Pavlidis, Yukinari Sugawara en Kristijan Belic kregen allen een 7,5 voor hun optreden in Alkmaar en zijn daardoor ook opgenomen in het Elftal van de Week.

Op doel staat Go Ahead Eagles-keeper Jeffrey de Lange, die zijn ploeg tegen koploper PSV lange tijd in de race hield voor een positief resultaat. Uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren nipt dankzij een doelpunt van Sergiño Dest. De vleugelverdediger heeft ook een plek veroverd in het Elftal van de Week.

Dávid Hancko is namens Feyenoord van de partij en de Amerikaan Paxten Aaronson kreeg als lichtpuntje bij Vitesse een mooie beoordeling. Het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door Michel Vlap en Max Bruns, die zaterdagavond met FC Twente te sterk waren voor Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.