Elftal van de Week: topclubs eens niet in de meerderheid

Reacties

Het was overduidelijk de week van de subtop en middenmoot, de gehele topvijf van de Eredivisie levert slechts twee spelers af aan het Elftal van de Week. Fortuna Sittard is de enige club met meer dan één speler in het elftal, de Limburgers leveren ook de Trainer van de Week.

Elftal van de Week: topclubs eens niet in de meerderheid
© Pro Shots

Danny Buijs van Fortuna heeft blijkbaar een juiste snaar geraakt in de voorbereiding op het duel met Excelsior, want binnen 35 minuten stond het 4-0. Alle spelers die betrokken waren bij die vier goals, staan in het Elftal van de Week. Uiteraard is Kaj Sierhuis als Speler van de Week de spits, Justin Lonwijk en Rodrigo Guth droegen met goals én assists ook bij aan de 5-2 zege op Excelsior. Ragnar Oratmangoen vond zichzelf niet terug in het doelpuntgedeelte van het scoreformulier, maar scoorde toch hoog genoeg om in het ere-elftal terecht te komen.

Door het hoge cijfer van Sierhuis vielen spitsen als Brian Brobbey en Ricky van Wolfswinkel af voor een plekje in het elftal, alleen Ajax en PSV leveren vanuit de topvijf spelers. Malik Tillman was voor PSV de belangrijkste speler in het gelijkspel tegen Feyenoord, bij Ajax maakte Ahmetcan Kaplan bij zijn basisdebuut een sterke indruk. Met de Turk achterin hielden de Amsterdammers voor het eerst in 99 dagen weer eens de nul.

De nul hield Etienne Vaessen niet namens RKC Waalwijk, maar het was aan de doelman te danken dat RKC in leven bleef tegen Go Ahead Eagles. Hij verrichte zeven reddingen, meer dan elke andere keeper in speelronde 24. Jakob Breum maakte uiteindelijk de enige treffer in Deventer, zijn teamgenoot Bas Kuipers is de linksback van het elftal. Hij kreeg net als collega-verdedigers Kaplan en Saïd Bakari een 7.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.