Elftal van de Week: hoog Rotterdams gehalte en lichtpuntje bij Vitesse

Reacties

In VI's Elftal van de Week na speelronde 22 zien we van zowel koploper PSV als nummer twee Feyenoord twee belangrijke krachten terug, maar ook Sparta Rotterdam heeft een paar uitblinkers afgevaardigd.

Elftal van de Week: hoog Rotterdams gehalte en lichtpuntje bij Vitesse
© Pro Shots

Van alle keepers in de Eredivisie was Michael Brouwer van Heracles in de afgelopen speelronde toch wel de meest opvallende verschijning. De Heraclied kon niet voorkomen dat de Almeloërs in ondertal van PSV verloren, maar Brouwer stal de show in Eindhoven. PSV nam het doel van Heracles 39 keer onder vuur en in elf gevallen verrichtte de doelman een redding​​​​​​​.

De defensie voor Brouwer wordt gevormd door spelers van vier verschillende clubs: Yukinari Sugawara (AZ), Philippe Sandler (NEC), Olivier Boscagli (PSV) en Souffian El Karouani (FC Utrecht). Boscagli was een van de twee PSV'ers (Luuk de Jong) die uitblinker Brouwer wist te passeren. Sandler en NEC pakten een punt bij Ajax.

Jerdy Schouten (PSV), Arno Verschueren (Sparta Rotterdam) en Mats Wieffer (Feyenoord) bezetten het middenveld. Verschueren en Wieffer vonden afgelopen weekend het net. Verschueren scoorde 1-2 bij de comeback van Sparta tegen Excelsior en Wieffer maakte de enige goal voor Feyenoord in het thuisduel met RKC Waalwijk.

Voorin is uiteraard een plek ingeruimd voor VI's Speler van de Week Tobias Lauritsen. De Noor kreeg met een 9 het hoogste cijfer van alle spelers in speelronde 22. Lauritsen wordt in de aanval geflankeerd door Moussa Hadj-Moussa (Vitesse) en Luka Ivanusec (Feyenoord). Hadj-Moussa was voor Vitesse tegen FC Volendam een lichtpuntje in een donkere periode. De aanvaller was een aantal keer dicht bij een treffer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.