Kopspecialisten grote uitblinkers en zware onvoldoende voor Ajacied

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam) en Luuk de Jong (PSV) ontvingen de hoogste cijfers in speelronde 22.

Lauritsen scoorde twee keer voor Sparta tegen Excelsior en bezorgde de Kasteelclub een broodnodige zege na vier duels op rij zonder overwinning. De Noor werd beoordeeld met een 9 en daarmee is hij VI's Speler van de Week. Bij de 3-2 liet Lauritsen weer zijn kracht zien door uit een corner behendig raak te koppen.

Ook in Eindhoven hebben ze een kopspecialist met Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV maakte met zijn hoofd de 1-0 tegen Heracles Almelo. Mede door zijn negentiende competitiedoelpunt beleefden de Eindhovenaren een zorgeloze avond. De Jong kreeg een 8 voor zijn optreden voor PSV.

Het laagste cijfer van de afgelopen speelronde viel in Arnhem. FC Volendam-verdediger George Cox werd tegen Vitesse in de rust gewisseld en kreeg voor zijn eerste helft een 4. Kristian Hlynsson was de Ajacied met de slechtste beoordeling na het gelijkspel tegen NEC. De IJslander kreeg voor deze speelronde een 4,5, net als Ché Nunnely (SC Heerenveen) en Sven Sonnenberg (Heracles Almelo).