PSV heeft geen last van Heracles en kan zich richten op Dortmund

Reacties

PSV kan met een gerust hart naar de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund toeleven. De ploeg van Peter Bosz zag tegenstander Heracles Almelo al snel een rode kaart krijgen en had daarna geen moeite meer in de eerste wedstrijd van speelronde 22 van de Eredivisie.

PSV heeft geen last van Heracles en kan zich richten op Dortmund
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Er was nog amper wat gebeurd toen Bryan Limbombe de wedstrijd in een beslissende wending legde. Na een klein kwartier raakte hij Luuk de Jong op de enkel. Er werd even getwijfeld, maar de Belg moest binnen een kwartier van het veld. Wel: als het gevoel van uitstel van executie er nog niet was in het Philips Stadion, dan kwam het nu toch wel binnen. Ricardo Pepi toonde zich bij de eerste kans nog een genadige beul.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Jong niet. Heracles-trainer Erwin van de Looi zal de smoor in hebben over hoe zijn ploeg stond te verdedigen: de met afstand beste kopper van de Eredivisie kon ongehinderd de score openen. Vijf minuten later was hij bijna weer trefzeker, Michael Brouwer redde knap. Brouwer was in het restant van de eerste helft nog een paar keer attent in dit verhaal van een grote, Brabantse kat en een verzwakt zwart-wit muisje. De 1-0 ruststand was een magere.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten na rust deed verdediger Olivier Boscagli dan maar wat onder meer Pepi, De Jong, Malik Tillman en dissonant Hirving Lozano tot op dat moment hadden verzuimd. De Fransman, achterin vooral duimen draaiend, kwam mee naar voren en rondde knap af: 2-0. Met die stand en het numerieke voordeel in het achterhoofd, richtte Bosz de aandacht nu toch echt op Dortmund met verschillende wissels. Tillman, Sergiñó Dest, Joey Veerman en De Jong kregen allemaal nog wat rust.

De Jong had daarvoor nog op de lat gekopt, Pepi had andermaal Brouwer op zijn weg gevonden. Omdat PSV zijn prooi verder met rust liet, kwam Heracles er af en toe zelfs dreigend uit. Jizz Hornkamp schoot op de paal. Als neutrale toeschouwer had je je gewenst dat hij raak had geschoten, want op deze manier bloedde het treffen in het Philips Stadion hoe langer hoe verder dood.

PSV trok de zege zonder veel inspanningen over de streep en bezit nu dertien punten voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord. Het vizier kan dus veilig op de grote afspraak tegen Dortmund, aanstaande dinsdag. Heracles staat veertiende en zal na deze min of meer ingecalculeerde nederlaag hopen dat de streep niet dichter nadert. In de wetenschap dat het op Erve Asito 0-6 werd, zal zit geen grote zorgen opleveren.

Na Dortmund gaat PSV aanstaande zaterdag op bezoek bij PEC Zwolle. Heracles zal zich terug wanen in de Keuken Kampioen Divisie: volgende week speelt de ploeg weer op vrijdagavond. Ook weer uit, trouwens: FC Utrecht is de bestemming.

PSV Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
6
N.E.C.
32
13
11
8
62-47
+15
50
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.