Wieffer bevrijdt kansen missend Feyenoord tegen tiental RKC

Reacties

Feyenoord heeft met meer moeite dan nodig was gewonnen van RKC Waalwijk. De ploeg van Arne Slot kreeg het lang niet voor elkaar om eerst Etienne Vaessen en vervolgens (na de veelbesproken rode kaart voor de keeper) Jeroen Houwen te passeren, maar in de slotfase voorkwam Mats Wieffer dan toch puntenverlies voor de kampioen: 1-0. Zo staat Feyenoord nu acht punten voor op FC Twente. 

Wieffer bevrijdt kansen missend Feyenoord tegen tiental RKC
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Het treffen met RKC viel voor Feyenoord tussen de twee Europese wedstrijden met AS Roma in en leek op papier een heerlijk tussendoortje te zijn. RKC staat immers laag op de ranglijst (zestiende) en won in de vorige eeuw voor het laatst in De Kuip. Feyenoord hoopte het duel in een vroeg stadium te kunnen beslissen, zodat de focus op komende donderdag gericht kon gaan worden.

Santiago Giménez kreeg een grote kans op de gewenste vroege openingstreffer. Zijn inzet werd echter spectaculair van de lijn gehaald door Dario Van den Buijs. Feyenoord bleef hierna druk naar voren zetten, maar Vaessen keepte een sterke wedstrijd. Die duurde voor de RKC-goalie maar 35 minuten: toen kreeg hij een directe rode kaart vanwege een vermeende handsbal. Er is behoorlijk wat twijfel of dat een juiste beslissing is geweest van de arbitrage.

Klik eerst op de tekst in de Tweet om de video te kunnen bekijken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord mocht dus tegen tien man verder en hervatte de jacht op de openingstreffer. Uit een tegenaanval was het echter RKC dat daar in de slotfase van de eerste helft de beste kans voor kreeg: David Min raakte toen de bal niet goed. In de tweede helft werden de bezoekers verder naar achteren gedrukt door een zoekend en druk zettend Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Ayase Ueda en Bart Nieuwkoop als verse krachten binnen de lijnen kreeg de thuisploeg voldoende kansen. Van den Buijs haalde opnieuw een bal van de doellijn weg, Luka Ivanusec schoot op de lat en Houwen redde spectaculair op een schot van Dávid Hancko. Ueda tikte de bal op aangeven van Ivanusec net naast en scoorde later uit een rebound, maar deze goal werd afgekeurd, omdat Quinten Timber de bal eerder niet binnen het speelveld had gehouden.

Feyenoord noteerde dertig doelpogingen zonder een treffer. Bij poging nummer 31 was het dan alsnog raak: uit een hoekschop van Leo Sauer liet Wieffer De Kuip exploderen. Voor de middenvelder betekende het zijn vierde competitiedoelpunt van dit seizoen. Hij werd er de matchwinner mee, want RKC slaagde er niet in om zich nog terug te knokken.

Feyenoord loopt door de zege drie punten uit op nummer drie FC Twente, dat eerder deze zondag onderuit ging bij FC Utrecht. De kampioen heeft nu acht punten meer. De blik kan zo met een vrolijk gevoel op Roma-uit: in de tussenronde van de Europa League eindigde de heenwedstrijd tegen de Italianen afgelopen donderdag in een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 12 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.