Terecht rood of niet? RKC-keeper Vaessen weggestuurd tegen Feyenoord

Feyenoord is in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk tegenover tien man komen te staan. Etienne Vaessen kreeg tien minuten voor rust een directe rode kaart, vanwege hands. Jeroen Houwen is in de ploeg gekomen als de vervanger voor de keeper; Denilho Cleonise moest plaatsmaken.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
RKC Waalwijk

Vaessen was bezig aan een sterke eerste helft tegen Feyenoord, maar moest het succesvolle optreden vroegtijdig afbreken. Bij een poging Calvin Stengs van het scoren af te houden kwam de RKC-doelman uit zijn strafschopgebied gestormd. Stengs schoot de bal tegen het lichaam van Vaessen aan; daarbij dacht iedereen direct aan een handsbal. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof trok dan ook een rode kaart.

Vaessen weigerde om het veld direct te verlaten. De keeper claimde dat de bal niet op zijn arm was gekomen, waarna de VAR de beelden bestudeerde. De beslissing van Van den Kerkhof bleef echter ongewijzigd en dus moest Vaessen, bij een 0-0 tussenstand, naar de kant. Op social media is er een hoop discussie of dit nu een juiste beslissing is geweest van de arbitrage.

Poll (gesloten) Was de rode kaart voor Vaessen terecht?