Jans waarschuwt FC Twente: 'Hier moeten we beter tegen gewapend zijn'

FC Twente rekent zich nog niet rijk in het tweeluik met FK Cukaricki. De Tukkers verdedigen donderdag een 1-3 voorsprong en Ron Jans hoopt dat zijn spelers bij de les zullen zijn.

FC Twente
FC Twente
4 - 1
Cukaricki Stankom

Twente nam vorige week in de eerste helft een riante marge (0-3), maar in de tweede helft kwam Cukaricki beter voor de dag. De Serviërs deden toen ook wat terug: Stefan Kovac scoorde.

'We verwachten dat Cukaricki doorgaat met wat ze de tweede helft lieten zien in Belgrado', zegt Twente-trainer Jans op de website van zijn club. 'Hier moeten wij beter tegen gewapend zijn. Wij willen namelijk spelen zoals de eerste helft vorige week. Hoog druk zetten, initiatief nemen in balbezit en dominant voetballen. Dan zijn we op ons sterkst.'

Bij een positief resultaat neemt FC Twente het volgende week op tegen Fiorentina. 'Maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd', benadrukt Jans. 'Bij Cukaricki is de hoop om door te gaan zeker aanwezig. Bij een doelpunt tegen kan het onrustig worden. Gelukkig staat de groep er goed op. De koppies staan goed en fysiek staan we er ook goed voor.'