Jacht op eerste WK-ticket sinds 1958: Wales moet schipperen met Bale

Reacties

Gareth Bale kan dinsdagavond niet starten in de WK-kwalificatiewedstrijd van Wales tegen België. Bondscoach Robert Page heeft bevestigd dat de Real Madrid-ster niet fit genoeg is om lang te spelen.

Jacht op eerste WK-ticket sinds 1958: Wales moet schipperen met Bale
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 1
België
België

De reputatie van man van glas blijft Bale ook dit seizoen achtervolgen. In La Liga speelde hij mede door blessureleed nog maar drie wedstrijden in het nieuwe voetbaljaar. Voor Wales kwam hij in het nieuwe seizoen wel al tot meer optredens. Zaterdag onderstreepte de linkspoot bij de 5-1 zege op Wit-Rusland met een assist zijn waarde voor de nationale ploeg, maar moest hij na 45 minuten wel alweer gewisseld worden.

Page vertelde maandag tijdens zijn persconferentie over de fitheid van Bale: 'Gareth heeft last van stijfheid. Hij heeft lang niet gespeeld en in de wedstrijd van zaterdag werd veel van hem gevraagd. Hij heeft alles op alles gezet om zijn honderdste interland te kunnen spelen tegen Wit-Rusland. Nu volgt hij zijn eigen trainingsschema.'

Het is voor de bondscoach van Wales al duidelijk dat de 32-jarige aanvaller niet fit genoeg is om te starten in Cardiff. Het is hopen op een invalbeurt. 'Hij zal niet aan de aftrap staan. Zo is het ook afgesproken (met Real Madrid, red.): dat hij in de eerste wedstrijd een helft zou spelen en daarna misschien zou invallen. Maar we zullen nog moeten afwachten of hij inzetbaar is', aldus Page.

Wales moet in eigen huis tegen België de tweede plaats in Groep E veiligstellen. De voorsprong op nummer drie Tsjechië is drie punten en de Rode Duivels zijn al zeker van groepswinst en dus plaatsing voor het WK. Mocht Wales zich via de play-offs plaatsen voor het eindtoernooi in Qatar, dan is dat een historische prestatie. In 1958 nam het land voor het laatst deel aan een mondiaal eindtoernooi. Door de uitstekende prestaties in de Nations League is Wales overigens al zeker van een plek in de play-offs om de laatste Europese WK-tickets. Mocht de ploeg van Page als tweede eindigen in de kwalificatiegroep, dan levert dat wel een geplaatste status op bij de loting voor de play-offs.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep E WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
25-6
+19
20
2
Wales
8
4
3
1
14-9
+5
15
3
Tsjechië
8
4
2
2
14-9
+5
14
4
Estland
8
1
1
6
9-21
-12
4
5
Wit-Rusland
8
1
0
7
7-24
-17
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.